17. Venedik Mimarlık Bienali Türkiye Pavyonu İçin İkinci Aşamaya Geçen Projeler Belli Oldu

Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi, 23 Mayıs-29 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) koordinasyonunda gerçekleştirilen Türkiye Pavyonu için yapılan iki aşamalı açık çağrının ilk aşaması tamamlandı. Seçici Kurul tarafından ikinci aşamaya kalan beş proje belirlendi.

Seçici Kurul tarafından 44 proje arasından ikinci aşamaya davet edilen beş proje şöyle oldu:

  • Emergent Vernacular/ism/s (Evren Başbuğ, Erdem Erten, Hasan Cenk Dereli, Ceyhun Baskın)
  • [Intensive]Care (Aslıhan Demirtaş, Bilge Kalfa Doğan, Gözde Şarlak-Kramer, Evren Uzer, Yağmur Yıldırım)
  • Architecture as Measure (Neyran Turan ve ekibi)
  • Kaleydoskop (Ayşenur İpek Türeli ve ekibi)
  • before use/after life (Sevgi Türkkan, Hayriye Sözen, Neşe Doğusan)

Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi Türkiye Pavyonu’nda yer alacak sergi için 24 Nisan’da başlayan açık çağrı 14 Haziran’da sona ermişti.

Seçici Kurul ve Seçim Süreci

Türkiye Pavyonu sergisinde yer alacak projeyi, iki aşamalı açık çağrı yöntemi ile belirleyen Seçici Kurul üyeleri Aslı Çiçek, Ippolito Pestellini Laparelli, Prof. Dr. Ayşen Savaş, Han Tümertekin ve Ertuğ Uçar’dan oluşuyor.

İlk aşamaya başvuran projeler, küratöryel temanın geçerliliği, önerilen projenin uygulanabilirliği ve küratöryel ekibin organizasyon yapısına göre değerlendiriliyor. İkinci aşamaya devam etmek üzere seçilen projelerin ise tema, yerleştirme ve mekân tasarımı, çalışma yöntemi, küratöryel ekip, basılı malzeme ve bütçe gibi konularda daha detaylı bir sunum hazırlaması isteniyor. Seçilen proje sahiplerine araştırmalarını derinleştirmek için bir hakediş veriliyor; proje ekipleri, projelerini detaylandırmalarının ardından Seçici Kurul üyeleri ve İKSV ekibine projelerini sunmak üzere İKSV binasına davet ediliyor.

Bu süreç içinde Venedik Bienali 17. Uluslararası Mimarlık Sergisi’nin teması açıklandığı takdirde proje sahipleri kendi projelerini temaya uygun olacak şekilde yeniden düzenleyebilecekler.

Etiketler

Bir yanıt yazın