17. Venedik Mimarlık Bienali’nin Teması Açıklandı

23 Mayıs-29 Kasım 2020 tarihleri arasında düzenlenecek Venedik Mimarlık Bienali’nin teması küratör Hashim Sarkis ve bienalin başkanı Paolo Baratta’nın katılımıyla düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.

2020deki bienalin küratörü olan Hashim Sarkis, 16 Temmuzda düzenlenen basın toplantısında bienalin temasını “Birlikte Nasıl Yaşayacağız?” olarak açıkladı.

“Birlikte Nasıl Yaşayacağız?”

Yeni bir mekansal sözleşmeye ihtiyacımız var. Politik bölünmeleri ve artan ekonomik eşitsizlikleri genişletmek bağlamında, mimarları cömertçe birlikte yaşayabileceğimiz alanları hayal etmeye çağırıyoruz.

Bianele katılmak için davet edilen mimarların, diğer mesleklerle -sanatçılar, inşaatçılar ve zanaatkarlar, aynı zamanda politikacılar, gazeteciler, sosyal bilimciler ve günlük vatandaşlar- iş birliği içinde olması teşvik edilmektedir. Aslında, 2020deki bienal ile mimarın mekansal sözleşmenin kurucusu ve koruyucusu olarak göz ardı edilmiş rolü ileri sürülmektedir.

Ulusal katılımların küratörleri, serginin alt temalarından birini veya birkaçını ele almaya davet ediyoruz. Sosyal konut ya da daha fazla kentsel ve bölgesel dokuya duyulan ihtiyaç, gelişmekte olan ekonomilerde olduğu gibi gelişmiş ülkelerde de belirleyici olmaya devam ediyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın