Avlulu Portekiz Evi

Portekiz’in Aldeia do Meco bölgesinin tarihi merkezinde, yüzyılın ortalarında inşa edilmiş eski bir ev ve ahır Fábio Ferreira Neves tarafından yenilenerek bir misafir evine dönüştürüldü.

Mimar, kentsel dokuya saygı duyan ve çevredeki binalar ile benzer çizgide bir proje tasarlamış. Proje, yerel dokunun orijinal kimliğini, özellikle de eski evin ve verandasının çizgisini koruyor, mevcut olanı canlandırarak geçmişi yeniden yaratıyor.

Arsa sınırı, mahremiyeti de sağlamak için, yeniden inşa edilen ev ve eklentisiyle sınırlanmış durumda. Ev, dış mekana yaşayanların mahremiyetini gözeten küçük bir aralıktan bağlanıyor.

Orijinal ev ve avlusunda kayda değer varlığı olan baca, yeni programda iki farklı bina arasında bir bağlantı elemanı olarak işlev görüyor.

Ana binada sosyal alanlar, özel ve teknik alanlar bulunuyor. Kuyu, çatı kiremitleri ve gölgeli sazlar gibi tipik Akdeniz unsurları, hepsi güneye dönük olan verandada öne çıkıyor. Orijinal taş işçiliği ise eski ile yeni arasındaki uyumu arttırmak için kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın