Ödüle Doymayan Bir Mimarlık Ofisi

Açık Kapı Mimarlık Festivali kapsamında kapılarını ziyaretçilere açan mimarlık ofislerinden biri de Tabanlıoğlu Mimarlık oldu. Gezi 4 Ekim 2011 günü sabah saatlerinde gerçekleşti.

Beyoğlu’nda, Pera Müzesi’nin hemen yanında yer alan bir binanın üç katına yayılmış olan ofiste 100’den fazla çalışan var ve şu an için aynı anda 31 proje üzerinde çalışılıyor. Türkiye’deki mimarlık ofislerinin en büyüklerinden biri olan Tabanlıoğlu Mimarlık, ulusal ve uluslararası pek çok ödülün de sahibi.

Ziyaret kapsamında kısa bir sunum yapan Sena Altundağ, Tabanlıoğlu’nun henüz bir önceki gün aldığı müjdeli bir haberden de bahsetti. Ofisi arayan WAF ekibi, Tabanlıoğlu’nun projesinin gözlerinden kaçmış olduğunu belirterek, sergideki projelere bakarken o projeyi de ödüle layık gördüklerini belirtmişler. Dünya çapında öneme sahip olan pek çok mimarlık ödülünü almış olan Tabanlıoğlu ekibi, böylece başarılarına bir yenisini eklemiş oldu.

Sunumunda yaptıkları projeleri, tasarım ilkelerini ve aldıkları ödülleri anlatan Altundağ, ofisin çalışma sisteminden de biraz bahsetti. 5 grubun çalıştığı ofiste, her pazartesi yapılan ve çetin tartışmaların geçtiği toplantıların ardından, projeler ekiplere dağıtılıyor ve organize olunarak hızlıca çalışmaya başlanıyor. Bu beş ekip, birbirinden bağımsız çalışan, “müstakil” ekipler. Ama ofis içinde kimin hangi projede çalıştığı ve hangi işleri yaptığı, çok kalabalık olunmasına rağmen tüm ekip üyeleri tarafından biliniyor. Bu ekiplerin çalışmaları Murat ve Melkan Tabanlıoğlu’nun denetimi altında gerçekleşiyor.

Pek çok projenin görsellerinin izlendiği sunumun ardından, ofisin tüm katları gezilerek, ziyaret sona erdirildi.

Tabanlıoğlu Mimarlık ile ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın