Aberdeen City Garden Projesi Finalistleri Belirlendi

140 milyon Pound değerindeki uluslararası tasarım yarışmasında finale kalan 6 tasarım, Aberdeen'deki Union Terrace Gardens'ı kentin kamusal alanı haline dönüştürmeyi hedefliyor.

Finalistlerin projelerinden oluşan sergi, 19 Ekim’den 2 Kasım’a kadar Aberdeen Academy Alışveriş Merkezi’nde izlenebilir. Gelecek ayın ortalarında da kazanan proje belli olacak.

Yarışma organizatörü Malcolm Reading Consultants, hangi projenin hangi finalist takıma ait olduğunu açıklamıyor ve şunları söylüyor: “Bunlar bitmiş tasarımlar değil, fakat tasarım ekiplerinin alandan ve yarışma raporundan almış olduğu sezgi görülebilir.”

Finalistler, Mecanoo, Snohetta, Gustafason Porter ve Foster & Partners’tan oluşuyor. Yarışma, geçen sene sulama kanalı Brisac Gonzalez için 13 milyon Pound’luk sanat projesi yerine açıldı.

Tasarım 1

Tasarım, kentsel alanda park ve kültürel aktiviteleri destekleyen yeşil alan üzerindeki patika yolların üç boyutlu bağlantısını içeriyor.

Tasarım 2

Bu tasarımda bahçelerin boyutları ikiye katlanarak, her mevsim korunaklı bir alan oluşturmak için genişleyen cam kış bahçesi ile Trafalgar Meydanı’nın iki kat büyüklüğünde bir meydan oluşturuluyor.

Tasarım 3

Tasarım, su ögesi ve çağdaş sanat merkezi ile yeni bir bahçe öneriyor.

Tasarım 4

Eş merkezli alanlarla güneşli mekanlar yaratmak ve kent merkezinin önemli parçalarını birleştirmek için yaratıcı bir peyzaj kullanıyor.

Tasarım 5

Tasarım, sokaklar ve mekanlar üzerindeki farklı düzeylerde tarihi bir karakter çiziyor. Aynı zamanda sert ve yumuşak peyzajın karışımını, Belmont Street Projesi ile bağlantı kuran yaya yolları ile farklı ama birbiriyle bağlantılı alanlarda bir dizi oluşturmak için kullanıyor.

Tasarım 6

Bu öneri, farklı manzaralar, bulvar, kültürel gezinti alanı ve teraslı çiçek bahçesi öneren bir topoğrafyada konumlanan katmanlı yeşil alanlar ile bahçelerin büyüklüğünü ön plana çıkarıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın