Londra 2012 Olimpiyatları’na Renkli Atış Alanı

Woolwich'deki Ünlü Kraliyet Topçu Kışlası'nda yer alan geçici müsabaka alanı Magma Architecture tarafından tasarlandı.

Oyunların gerçekleştirileceği yeni arenalardan biri olan alanda atış, paralimpik atış ve okçuluk müsabakaları, 3 kapalı ve 3 açık alanda düzenlenecek. Yapının Aralık ayında tamamlanması bekleniyor. 2012 baharında yapılacak uluslararası atış testi için de bu yapı kullanılacak.

Tüm kapalı alanların (bir 25 metre, bir 50/10 metreden oluşan birleşik alan ve bir de finallerin düzenleneceği alan) strüktürel tasarımı için 1.200 ton çelik ve kaplama için de kontrplak kullanılırken, güneybatı Londra’daki arazide yer alacak açık alanların inşasına da başlandı. İzleyicilerin 25 metre ve birleşik birimlerdeki oturum alanları üst örtüsü de yerleştirilmiş durumda. Finallerin düzenleneceği kapalı alanın üst örtüsünün de Kasım ayında bitirilmesi planlanıyor.

Kiralanan ve oyunlardan sonra tekrar kullanılabilen örtüler 18 bin metrekarelik bir alanı kaplarken, örtüler, strüktüre eşsiz görünümünü veren phthalate kullanılmamış PVC membrandan oluşuyorlar. Özgün tasarım, kullanıcıların alana girince farkedecekleri gibi Kraliyet Topçu Kışlası ile bir zıtlık oluşturuyor.

LOCOG Başkanı Seb Coe :”İzleyiciler oyunlarda yer alacak atış ve paralimpik okçuluk müsabakalarını son derece renkli ve modern bir alanda, deneyimleyecekler. Bu hem onlara hem de bir dahaki yaz yarışacak olan atletlere ilham kaynağı olacak,” dedi.

Alanın strüktürel tasarımı tamamlandıktan sonra yapı, koltukların yerleştirilmesi ve gerekli tesislerin yapımı için LOCOG’a devredilecek. Oyunlar sona erdikten sonra, strüktür sökülerek alandan kaldırılacak ve tekrar arazi sahibi olan Milli Savunma Bakanlığı’na bırakılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın