Arkitera Ödülleri Vakko Moda Merkezi’nde Sahiplerini Buldu!

Arkitera Ödülleri, Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından 22 Kasım 2011 akşamı Vakko Moda Merkezi'nde düzenlenen ve Gerflor'un sponsor, HP'nin teknoloji sponsoru olduğu bir törenle sahiplerini buldu.

{video640 src=”http://player.vimeo.com/external/32562588.sd.mp4?s=bac757f753b4e8c551248c4bca12c0c8″}

Ödüle aday olanların, kazananların, seçici kurul üyelerinin ve davetlilerin hazır bulunduğu gecede sırasıyla RAF Yapı Malzemesi Ödülü, İşveren Ödülü ve Genç Mimar Ödülü verildi.

Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz’ın açılış konuşmasıyla başlayan törenin sunumu gazeteci/mimar Özlem Gürses tarafından yapıldı.

Ömer Yılmaz açılış konuşmasında “Niteliksel fiziksel çevrenin gelişimine katkıda bulunanları ödüllendiriyoruz. Mimarlara, yapı malzemesi üreticileri ve temsilcileri ile işverenlere çok teşekkür ediyoruz,” dedi.

RAF Yapı Malzemesi Ödülü’nü 3 Ayrı Ürün Kazandı
İlk defa 2008 yılında dağıtılmaya başlanan ve bu sene üçüncüsü verilen RAF Yapı Malzemesi Ödülü’nün temel amacı performansı, üretiminde kullanılan malzemelerin özellikleri, standartlara uygunluğu, zamana ve dış çevre koşullarına dayanımı ve çevre etkisi ile fiziksel çevreye değer katan yapı malzemelerinin üreticilerinin onurlandırılması.
 

Seçici Kurulu’nda, alanlarında uzman ve farklı disiplinlerden gelen Gökhan Aktan Altuğ, Boran Ekinci ve Kurtul Erkmen’in yer aldığı RAF Yapı Malzemesi Ödülü’ne bu sene 3 ayrı firma 3 ayrı ürün ile layık görüldü.

Düzayak Duş Sistemi ürünü ile Sukar firması ödüle layık görülen ilk firma oldu. Ödül, seçici kurul üyelerinden mimar Gökhan Aktan Altuğ tarafından Sukar Ürün Müdürü Emrah Çeliknalça’ya verildi.

Ödülün bir diğer sahibi Betonart (Beton Görünümlü Hazır Sıva) ürünü ile Kalekim firması oldu ve Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Altuğ Akbaş’a ödülü mimar Kurtul Erkmen tarafından verildi.

RAF Yapı Malzemesi Ödülü’nü son kazanan ürün ise Kalebodur’un Cover Wall ürünü oldu. Ödül Kalebodur Marka Müdürü Bahadır Borand’a Sevinç Hadi tarafından takdim edildi.

Türkiye’nin En İyi İşverenleri Arkitera İşveren Ödülü ile Ödüllendirildi
Temel amacı mimar ve işverenin kamusal sorumluluklarını göz önünde bulundurarak, nitelikli mimari uygulamaların ortaya çıkarılmasına destek olan işverenleri onurlandırmak olan Arkitera İşveren Ödülü bu sene beşinci kez sahibini buldu.
 

Seçici Kurulu’nda Bünyamin Derman, Cemal Mutlu, Enis Öncüoğlu ve Erkut Şahinbaş’ın yer aldığı ödülün ilki M artı D Mimarlık’tan Dürrin Süer ve Metin Kılıç tarafından tasarlanan OİB Teknik Endüstri Meslek Lisesi ile Uludağ İhracatçı Birlikleri’ne verildi. Ödül Cemal Mutlu tarafından Uludağ İhracatçı Birlikleri Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Sabuncu ve Genel Sekreteri Mümin Karacakayalılar ile binanın mimarları M artı D Mimarlık’tan Dürrin Süer ve Metin Kılıç’a sunuldu.

Arkitera İşveren Ödülü’ne 2011 yılında layık görülen diğer işveren ise TeCe Mimarlık tarafından tasarlanan Vehbi Koç Vakfı Kültür ve Sanat Merkezi projesi ile Vehbi Koç Vakfı oldu. Vehbi Koç Vakfı’ndan Ahmet Özdirek ile binanın mimarları olan Tülin Hadi ve Cem İlhan’a ödüllerini Bünyamin Derman verdi.

Türkiyenin İlk Genç Mimar Ödülü 5. Kez Sahiplerini Buldu
Genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmayı, böylece mimari üretimde kendilerine daha çok yer ayrılmasını sağlamayı hedefleyen Genç Mimar Ödülü Türkiye’de ilk kez 2004 yılında verilmeye başlandı. Aday mimarların inşa edilmiş binasından yola çıkılarak, tasarım alanında yaptığı her türlü üretim göz önüne alınarak verilen ödülün Seçici Kurulu bu sene Gökhan Avcıoğlu, Celal Abdi Güzer, Hasan Özbay, H. Ertuğ Uçar ve Hüseyin Yanar gibi değerli isimlerden oluştu.
 

Bu sene ödülün Seçici Kurulu tarafından, Genç Mimar Ödülü dışında 3 adet de özel ödül verildi.

Genç Mimar Ödülü’nün bu yılki sahibi olan Ömer Selçuk Baz ödülünü Teğet Mimarlık’ın ortaklarından ve geçen yılın Genç Mimar Ödülü sahibi Ertuğ Uçar’ın elinden aldı. Ömer Selçuk Baz’a törenin teknoloji sponsoru olan HP firmasının Türkiye Kategori Ürün Müdürü Emre Cankurtaran tarafından bir de hediye verildi.

Seçici Kurul Özel Ödülleri’ni alan isimler ise Nihal Arlat, Alper Derinboğaz ve Alexis Şanal oldu. Sırasıyla tören sponsoru Gerflor firmasının Türkiye Direktörü Benjamin Bachman Nihal Arlat’a, Seçici Kurul üyelerinden Gökhan Avcıoğlu Alper Derinboğaz’a ve AMV Danışma Kurulu üyelerinden Belkıs Uluoğlu Alexis Şanal’a ödüllerini sundu.

Emeği Geçen Herkese Teşekkür
Törende Arkitera Genç Mimar, İşveren ve RAF Yapı Malzemesi Ödülleri’nin sahiplerini bulmasında büyük emeği geçen Seçici Kurul üyelerine de teşekkür sertifikaları takdim edildi.
 

Özlem Gürses’in, tüm ödül sahiplerini ve seçici kurul üyelerini toplu fotoğraf çekimi için tekrar sahneye davet etmesinin ardından Arkitera Ödülleri Töreni’nin kapanışı yapıldı. Gece, davetlilerin de katıldığı keyifli bir kokteylin ardından sona erdi.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın