Sırada Suadiye ve Fenerbahçe var!

Kentsel dönüşümde pilot bölge seçilen Fikirtepe’deki 251 hanenin tamamıyla anlaşma sağlandı. Başkan Öztürk, “Şimdi sırada Fenerbahçe ve Suadiye var” dedi.

Kentsel dönüşüm ve yenileme konusunda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) pilot bölge olarak saptadığı Fikirtepe’de ilk somut adım atıldı. İBB’nin parseller birleştirilerek, ada bazında imar artışı yoluyla kentsel dönüşümü hedeflediği bölgede, Baysaş İnşaat ilk kazmayı vuracak. Firma, bölgedeki tüm hanelerle anlaşmaya vardı.

TAŞINMA PARASI ÖDENECEK

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Şemsettin Aydın, Fikirtepe’nin E-5’e bakan tarafında 12 bin 500 metrekarelik alanda 7 ada, 64 parselde, 251 hane ile 8 ay süren görüşmeler sonunda anlaşma sağladıklarını anlatarak, “Hak sahipleriyle arsaları karşılığında yüzde 55’lik pay ile anlaşma imzaladık. Hane başına her ay 750 lira kira ödemesi ve 1000 TL’de taşınma parası ödeyeceğiz. Projeyi 24 ayda bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. İnşaat firması yetkilileri, geçtiğimiz gün Fikirtepeliler ve Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk’le yemekte buluştu. Fikirtepelilerin daha önce “Başına vur, lokmasını al” insanlar olarak görüldüklerini söyleyen Başkan Öztürk, şöyle konuştu:

‘KENDİ ALANINDA BİR MİLAT’

“Bu anlaşma Fikirtepelilerin de eğitimli, kültürlü, çocuklarının geleceğini düşünen insanlar olduğunu gösterdi. Bu kadar kısa bir sürede 250’yi aşkın kişiyle inşaat firmasının anlaşması bir milat olarak ele alınmalı. Çünkü 10-15 daireli apartmanlarda bile şirketler 5 yılda anlaşma sağlayamıyor” diye konuştu. Öztürk, “Sırada Suadiye, Fenerbahçe gibi bölgeler var. Fikirtepe özel bir alan olduğu için burada 4.14’e kadar emsal artışı verdik. Suadiye ve Fenerbahçe’de bu kadar imar artışına gerek yok. Orada 2.5 emsal yeterli olacaktır” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın