TOKİ Restorasyon Yaparsa…

Eski eser yapıların restorasyon öncesi ve sonrası fotoğrafları...

Son sürat toplu konut üretimine artık herkesin aşina olduğu Toplu Konut İdaresi (TOKİ), www.restorasyonforum.com‘un haberine göre, İstanbul’da ve diğer bazı illerde taşınmaz kültür varlıklarının restorasyon uygulamalarını da yapıyor.

Fotoğrafları yorumsuz olarak paylaşıyor ve takdiri sizlere bırakıyoruz…

Etiketler

13 yorum

  • ismail-tandogan says:

    Çoğunda çok büyük hatalar yok. Nedir bu şuursuzca TOKİ’ye saldırma hali? Öyle yıkık kalsaymış keşke değil mi?

  • elifcan-duygun says:

    ister türk evi deyin, isterseniz de osmanlı evi, bu evlerin kuralları vardır. tarihi bir konuda hatanın büyüğü küçüğü olmaz. geleneksel mimaride, o korkuluklar yoktur. camlı giriş kapısı mı? delirdiniz mi acaba? camlı giriş kapısı yapan bir toplum neden oturma alanlarını sokaktan uzaklaştırıp ikinci kata alsın da dışarı doğru uzanıp cumba yapsın? camlı giriş kapısı mı varmış geleneksel mimaride? evlerin zavallı eski halleri ne olduğunu bağırırken bu kadar yanlış nasıl yapılmış anlayamadım doğrusu

  • firat-seymen says:

    Ben de uzman değilim ama eski haliyle yeni hali arasında epey bir fark olduğu çok bariz bence. Ayrıca TOKİ toplu konut idaresi ise toplu konut yapsın bence, bunun için başka kurumlar görevlendirilsin derim.

  • firat-seymen says:

    Bu arada yaptığı toplu konutlar da pek matah değil!

  • akasya-pera-mimarlik says:

    Evet,bazı hatalar olmakla birlikte yıkıntı halinde durmasından iyidir.Sadece merak ettiğim TOKİ bu projeleri kendimi yapıyor?Yoksa ihale usulümü veriyor?

  • mehmet-bozatli says:

    Bunlara restorasyon olarak bakmamak gerekir..bu Disneylandlaştırma dönemi. Söve, Pervaz detayını koruyamayan bir restorasyon başka ne olabilirki? İnsanlar bilinçsizce gezip “ne güzel” diyecek. İçinden belki osmanlı kıyafetli bir miki fare çıkacak. 100 sene sonra belki uzaya fırlatacağız bu evleri…

  • pinar-koyuncu says:

    Haberi yapmaktaki amacımız, TOKİ’nin restorasyon da yaptığını duyurmak ve bunu tartışmaya açmaktı. Yorumsuz verdiğimiz bir haberde nasıl şuursuzca saldırı yapıldığı düşünülüyor anlamış değilim.
    Mimarım ve restorasyon konusunda uzmanlığım yok, ama şahsi görüşüm fotoğraftakilerin restorasyonla pek alakası olmadığı ve hatta şuursuz saldırıyı bile hak ettiği yönünde…
    Haberin kaynağı olan restorasyonforum.com’da “oh ne güzel, evler gül gibi yenilenmiş” diye yorumlar var zaten, biz burada kaliteden bahsedebilsek ne güzel olur…

  • akasya-pera-mimarlik says:

    Tüneldeki yapı haricinde hepsinde hata var.

  • akasya-pera-mimarlik says:

    Ayrıca hatalı bilgi var.Tüneldeki yapı (fotoğraflarını eklediğiniz),Toki tarafından yapılmadı.

  • pinar-koyuncu says:

    Bilgi verirseniz gerekli düzeltmeler yapılabilir. Haberi aldığımız kaynağı belirttik.

  • akasya-pera-mimarlik says:

    Bahsettiğim yapılar penbe ve ahşap cumbaları olanlar.Sol taraftaki yapı Keten İnşaat tarafından yapıldı.Restorasyon forumları başlıklı pek çok site açıldı.Çok başarılı olduklarıda söylenemez.Öğretici ve aydınlatıcı olmaları gerekiyor.Ama bilgileri için teşekkür ediyorum.Bence bu konuda Tokiyi uyarmak lazım diye düşünüyorum.

  • talha-gencer says:

    Evet, bazı hatalar var ama fazla büyütmemek gerek. Yapılanlar genelinde olumlu. Bu restorasyonların bulunduğu mahaller belirtilmemiş; ancak görülen şu ki, mevcut binalar zaten Türk-Osmanlı konut mimarisini temsil etmekten uzak, bazıları oldukça karışık detaylar içeriyor.

Bir yanıt yazın