“Yükselen Yetenekler” Ödüllerini Aldı

Saray Alüminyum tarafından Arkitera Mimarlık Merkezi iş birliğiyle düzenlenen öğrenci yarışması Yükselen Yetenekler'in kazananları 30 Kasım Çarşamba akşamı düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Saray Alüminyum, her sene öğrencilere yönelik fikir projesi yarışması düzenlemeyi amaçlıyor. “Yükselen Yetenekler Yarışması” olarak her sene “yüksek yapı” teması ile gerçekleşecek olan yarışmaların bu seneki konusu “Ataşehir – İstanbul Finans Merkezi” oldu.

“Ataşehir – İstanbul Finans Merkezi Mimari Fikir Projesi Öğrenci Yarışması”nda öğrencilerden, İstanbul’un yeni finans merkezi olması öngörülen alanda, kentsel mekan gereksinimlerine çözüm üretmeleri istendi. Kayıt ve katılımın ücretsiz olduğu yarışmaya, Türkiye ve KKTC’deki okulların mimarlık, şehir planlama, iç mimarlık, peyzaj mimarlığı bölümlerinde lisans ve yüksek lisans eğitimi alan öğrenciler büyük ilgi gösterdi.

Seçici Kurulu, Bünyamin Derman, Kerem Erginoğlu, Ali Osman Öztürk, Salih Sekban ve Brigitte Weber’den oluşan yarışmanın sonuçları 30 Ekim 2011 tarihinde açıklandı. Buna göre bir adet birincilik ödülü, 5 adet de mansiyonu kazanan isimler www.yukselenyetenekler.com internet sitesinden duyuruldu.

30 Kasım Çarşamba günü gerçekleşen ödül töreninde ilk konuşmayı Saray Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saraylı yaptı. “Yükselen Yetenekler Yarışması’nın birincisinin ödüllerini vermek için bir araya geldik. İlk olarak emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum,” diyerek sözlerine başlayan Saraylı, “Ödülü düzenlemekteki amacımız geleceğin mimarlarına destek olmaktı. 2012’de düzenleyeceğimiz ikincisinde daha yüksek oranda katılım bekliyoruz,” diyerek sözlerini tamamladı.

Daha sonra konuşan Arkitera Mimarlık Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Yılmaz, emeği geçen herkese teşekkür etti. 2012’de ikincisini de düzenlemeyi planlıyoruz dedi. Yapılan konuşmaların ardından ödül törenine geçildi.

Birincilik Ödülü‘nü kazanan Bengihan Fındık’a ödülünü Saray Alüminyum Yönetim Kurulu Üyesi Murat Saraylı,
Birinci Mansiyon Ödülü
‘nü kazanan Doruk Can Özçifçi ve Mehmet Tan Akıncı’nın ödülünü onların adına Necdet Özçifçi’ye seçici kurul üyelerinden Brigitte Weber,
İkinci Mansiyon Ödülü‘nü kazanan Ferhat Bulduk ve Ayça Yazıcı’ya ödülünü seçici kurul üyelerinden Ali Osman Öztürk,
Üçüncü Mansiyon Ödülü‘nü kazanan Gencay Çubuk’a ödülünü Ömer Yılmaz,
Beşinci Mansiyon Ödülü‘nü kazanan Okan Karakaş ve Benan Dönmez’e ödülünü Saray Alüminyum’dan Özgül Özkök, verdi.

Dördüncü Mansiyon Ödülü‘nü kazanan Onurcan Çakır ve Esra Can törene katılamadılar.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın