Orta Doğu’da 7 Görkemli Yeşil Bina

Son dönemin etkileyici mimarileri Orta Doğu'da toplandı.

Fas’ın Büyüleyici Kubbeli Bankası

Fas Afrika’da bulunuyor fakat birçok kişi bu gizemli ülkenin Orta Doğu’da olduğunu sanıyor. Proje, Foster&Partners’ın bu ülkedeki ilk projesi ve belki de en güzel işlerinden biri. Bu çarpıcı kubbeli banka, Arap tasarım teknikleri ve yazın mekanı serinleten benzersiz bir jeotermal sistem kullanılarak inşa edilmiş.

Abu Dhabi’nin Kafes Kubbeli Meclis Binası

Abu Dhabi’deki bu görkemli kafes kubbeli meclis binası Ehrlich Architecture tarafından tasarlandı. Geçişken pasif güneş enerjili tasarımı ve benzersiz çöl mimarisi teknikleri ile firma, süper etkili meclis binasının, Emirlikler’in enerji kaybını en aza indireceğinden emin.

Fas’ta Casablanca Stadyumu

Faslı firma Archi Design ile Fransa’dan Scau ortaklığında geliştirilen proje, ulusal futbol takımına yeni ve sürdürülebilir bir tasarım sunmayı hedeflemiş. Kanata benzeyen beton yapı, doğal havalandırmayı destekliyor ve pasif güneş enerjili tasarım, binayı serin tutuyor. Stadın 2013 yılında tamamlanması planlanıyor.

Katar’ın Güneş Enerjili Dünya Kupası Stadyumları

Katar gibi sıcak bir çöl ülkesinin 2022 Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olması oldukça şaşırtıcı olsa da son teknoloji kullanılarak inşa edilen yeni güneş enerjili stadyumlarda taraftarların artık sıcaktan bayılmayacağı konusunda herkes hemfikir.

Masdar’ın 0 Karbon, 0 Emisyon Kenti

Masdar City, Orta Doğu’da bilinen en ünlü projelerden biri. Dünyanın ilk 0 karbon ve 0 emisyon kenti olarak lanse edilen fakat ekonomik sorunlarla boğuşan Masdar City’de Foster&Partners’ın sürdürülebilir terra cotta renkli binaları yine de ilgi çekici.

Abu Dhabi’nin Yeşil Çatılı Aldar Pazarı

Abu Dhabi’nin yeşillendirilmesinin ardında Foster&Partners var. Sundukları ekolojik mağazalar, oteller, ofisler, restoranlar ve çatı bahçeleri ile Foster&Partners, bu eski dünya pazarı için sürdürülebilir bir gelişme sağladı.

Kuveyt’in LEED Gold Sertifikalı Uluslararası Havaalanı

Orta Doğu’daki başka bir yeşil projenin arkasında da Foster&Partners var. Firmanın, Kuveyt’teki güneş enerjili uluslararası havaalanı inşası planları kesinleşti. Ülkenin belli bir yeşil bina standardı olmasa da firma, LEED Gold sertifikalı, ilginç tasarımlı bir proje oluşturuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın