Divan Adana Ömerler Mimarlık’a Emanet

Divan İstanbul Asia'nın mimari ve dekorasyon projesinden sonra Divan Adana da Ömerler Mimarlık'a emanet.

Türkiye’de pek çok projeye imza atan Ömerler Mimarlık, Divan Adana projesini hızla sürdürüyor. 2010 yılında projesi hazırlanan ve inşası devam eden Divan Adana, şehrin en eski caddelerinden Turhan Cemal Beriker’de yer alıyor.

Kendisi de Adanalı olan Yüksek Mimar Ömer Kurdak ve ekibi, oteli şehrin yöresel güzelliğini bozmayacak şekilde tasarladı. Adana Tren İstasyonu ve tarihi Tepebağ Mahallesi’ndeki yapıların mimarisinden esinlenilerek taş ve ahşap malzemelerin kullanımı ön planda tutuldu.

Ömerler Mimarlık, dış cepheyi Adana’nın yöresel bej rengi taşları ve geniş saçağın altındaki ahşap dolgu ile otelin ana karakterine hakim olacak şekilde tasarladı. Ömer Kurdak, “Her türlü popüler mimari etkiden uzak durup Adana’ya özgü bir yapı tasarlamaya önem verdik” diyor.

Dekorasyon projesini de Ömerler Mimarlık yapacak

Ömerler Mimarlık’ın 11 normal kat ve 3 bodrum kat olarak projelendirdiği, havaalanına 15 dakikalık mesafede bulunan Divan Adana’da 14 ‘ü suit 182 oda, 411 metrekarelik balo salonu, 6 toplantı salonu, 1 roof bar, 1 banket restoran ve healt club yer alacak. Ömerler Mimarlık, projenin inşası bittikten sonra, tıpkı Divan İstanbul Asia’da olduğu gibi Divan Adana’nın da dekorasyonuna imza atacak.

Yatırımını Bilici Yatırım ve TSKB GYO’nun yaptığı projede şu sıralar iksa kazıkları ve perdeleri yapım aşamasında, kaba inşaat ihalesine çıkıldı. Projenin 2012 yılının sonunda bitirilmesi planlanıyor.

Büyüdüğüm şehir…

Ömerler Mimarlık’ın kurucularından ve projenin mimarlarından Ömer Kurdak doğup büyüdüğü şehir Adana’da böyle bir mimariye imza attığı için ayrıca mutlu olduğunu söylüyor: “Doğup büyüdüğüm şehirde bir mimari projeye imza atıyor olmak, beni özellikle mutlu ediyor. Eskiden özellikle kamyonların çok sık geçtiği Turhan Cemal Beriker Caddesi, belediye ana yolu zemine aldıktan sonra daha da güzelleşti. İş Bankası, Akbank gibi önemli kurumlar bölge merkezlerini buraya taşıdı. Şimdi de biz Adana’nın tarihi silüetine yakışır bir şekilde ahşap ve taş malzeme kullanarak geliştirdiğimiz Divan Adana projesiyle bu caddeyi daha da güzelleştireceğiz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın