Tepkilere tabelayla yanıt verdiler

Bursa Büyükşehir ve Osmangazi Belediye Başkanlıkları, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümlerinden olan Doğanbey Projesi'ne gösterilen tepkilere, astıkları tabelalarla cevap verdi.

Özellikle sivil toplum örgütleri ve meslek odaları tarafından projenin uygulamaya başlandığı günden bu yana birçok yönden eleştirilere maruz kalan iki belediye, iddialara astıkları tabelalarla yanıt verdi. Belediye tarafından yaptırılan tabelalar, halkın aydınlatılması amacıyla yaklaşık 10-12 bin kişinin yaşaması beklenen sitelerin girişlerine asıldı.

Haşimişcan Caddesi üzerine yerleştirilen tabelada, sık sık gündeme gelen iddialara kısa başlıklar halinde bir bir cevap verildiği görüldü.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Doğanbey bölgesini kapsayan Yeni Merkez Uygulama İmar Planı’nın 13 Kasım 1990 tarihinde onaylandığına dikkat çekerek, “20 yıl önce yapılan planda birkaç bina dışında hiçbir gelişme olmadı. Doğanbey sıkıntılı bir bölge haline geldi. 4 mahalledeki sıkıntıların giderilmesi için 2006 yılında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) ile belediye arasında iş birliği protokolü imzalanarak 3 ay içerisinde 4 bin 300 hissedarla sözleşme yapıldı. Projeyle büyük rantlar elde edildiği açıklamaları tamamen yanlıştır. Mevcut plandaki yoğunluk artırılmadı. Yer sahipleri mağdur edilmedi. Bu bölgedeki ev sahiplerine 2 bin 747 daireden 2 bin 400’ü verildi. TOKİ yalnızca 342 daireyi ve 15 bin metrekare arsayı aldı. Başkanlık Toplu Konut İdaresi büyük bir fedakarlık yapmıştır. Tüm binaların enkaz bedelleri TOKİ tarafından ödenmiş ve kira yardımları Osmangazi Belediyesi’nce yapılmıştır” açıklamasını yaptı.

Belediye yetkilileri, bölgede trafik sorunu yaşanacağı yönündeki iddialarla ilgili olarak ise, projenin metronun ve tramvayın merkezinde olduğunu, insanlar kentin doğu ve batısına kolaylıkla ulaşacağı için bir sıkıntı yaşanacağını düşünmediklerini, yine de her türlü tedbiri aldıklarını açıkladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın