2012 Venedik Mimarlık Bienali Küratörü Resmi Olarak David Chipperfield Oldu

Paolo Baratta başkanlığındaki yeni yönetim kurulu, 27 Aralık'ta Venedik Mimarlık Bienali'nin daha önce belirlenmiş olan küratörünün resmi atamasını yaptı.

Buna göre David Chipperfield Venedik Mimarlık Bienali küratörü olarak Venedik’te Giardini ve Arsenale’deki alanlarda yer alacak, kesinleştirilen tarihiyle 29 Ağustos-25 Kasım 2012 arasında ziyaret edilebilecek 13. Uluslararası Mimarlık Bienali’nin küratörlüğünü üstlendi.

Toplantının sonunda Bienal Başkanı Paolo Barratta bienalin mimarlık bölümü için “Yönetim kurulu mimarlık için David Chipperfield ile çoktan iletişime geçmişti. Kendisine bu teklifi kabul edip, resmi açıklama yapılana kadar sabırla beklediği için teşekkür ederiz. Kazuyo Sejima’nın görevlendirilmesi sergiyi tekrar bir mimarın ellerine bırakmayı beraberinde getirdi ve Chipperfield de aynı rotayı takip ediyor. Mimarlık temasına çağdaş dönemde birçok sergi boyunca farklı bakış açıları (sosyolojik, teknolojik, kentsel) getirildi. Mimarlık disiplinine son derece ilgili ve disiplini oluşturan elementler, etkileyen engeller, izlenen yollar ve mekanları, binaları şekillendirmede kullanılan araçlar hakkında soru üretebilen biri uygun olacaktı. Bir sonraki Mimarlık Sergisi büyük mimarlar ve genç jenerasyon arasındaki ilişki serisinin önemi üzerine şekillenecek. Bu sergi kamuyu ve mimarlık dünyasını güncellemek için büyük bir fırsat sunacak. Bu sebepten dünya çapındaki üniversiteler ile ‘Biennale Sessions’ başlığı altında bir program hazırlayıp serginin son halini başarıyla test etmiş olduk,” dedi.

David Chipperfield ise “Katılımcılar başka yazarlar ve çalışmalar ile ilişki kurmaya teşvik edilecekler. Bu diyalog ve katkılar, genel bir öneriyi veya projeler arası diyaloğu hatta bir provokasyon diyaloğunu içerebilir. Bundan yola çıkarak tekil mimarlık ürününün önemli olduğu fakat disiplinin toplumda sürekli sürüncemede olduğu bir zamanda aynı heyecanları ve endişeleri paylaşan başka disiplinler tarafından canlandırılan zengin bir mimari pratik ve araştırma kültürünü göstermeyi hedefliyoruz,” dedi.

David Chipperfield Hakkında

David Chipperfield Londra’daki Kingston School of Art ve Architectural Association’dan mezun olduktan sonra Douglas Stephen, Richard Rogers ve Norman Foster’ın yanında çalıştı. Dünyanın birçok yerinde eğitmen olarak bulundu ve konferanslar verdi. 1984 senesinde kurulan David Chipperfield Architects’in Londra, Berlin, Milan ve Şangay’da ofisleri bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın