Üniversite-Sanayi İşbirliği, Fuarda Genç Tasarımcılara Yeni Ufuklar Açıyor

31 Ocak - 04 Şubat 2012 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek Officexpo Ofis Mobilyaları Fuarı, Türkiye'de 3 milyar dolarlık pazar payına sahip ofis mobilyaları sektörünün üreticilerini İstanbul'da global alıcılarla buluşturuyor.

Üniversite-sanayi işbirliğine ilişkin proje çalışmalarının yanı sıra sektör yenilikleri de fuarda görücüye çıkacak. DMO’nun (Devlet Malzeme Ofisi) standlı katılım göstereceği fuar kapsamında Avrupa Ofis Mobilyaları Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (FEMB) yönetim kurulu toplantısı da İstanbul’da yapılacak.

Ofis mobilyaları sektörünün yurtiçi ve yurtdışı pazar payının artırılmasının amaçlandığı Officexpo Fuarı’na ilişkin gelişmeler düzenlenen bir toplantıyla basınla paylaşıldı. CNR Ekspo Fuarcılık AŞ Genel Müdürü Gürkan Sekmen, OMSİAD (Ofis Mobilyaları Sanayici ve İş adamları Derneği) Başkanı Ercan Ata ve fuarın konsept danışmanı Sezgin Akan’ın konuşmacı olarak katıldığı toplantıda üniversitelerle işbirliği içine girildiği, sektörün kaldıracının tasarım ve kalite olacağı belirtildi.

“Tasarım Olmadan Marka Olmaz”
CNR Ekspo Fuarcılık tarafından OMSİAD desteğinde gerçekleştirilecek fuarda sektörün en büyük alıcısı konumundaki Devlet Malzeme Ofisi’nin de yer alacağı duyuruldu. DMO’nun ilk kez bir fuarda yer aldığını ve bunun katılımcı firmalar açısından altın fırsatlar sunacağını belirten CNR Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü Gürkan Sekmen, Officexpo’nun tanıtım faaliyetleri hakkında da bilgiler verdi. CNR Ekspo Fuarcılık Genel Müdürü, yurtdışından 3.000’e yakın alıcının organizasyon için ön kayıt yaptırdığını ifade etti. “Tasarım olmadan marka olmaz” diyen Sekmen, fuarda düzenlenecek etkinliklerin, firmalar ve genç tasarımcılar açısından önem taşıdığını da sözlerine ekledi.

“Kendi Ürünümüzü, Kendi Markamızla Yaratmak İstiyoruz”
Hükümetin yerli üreticiye destek sağlamak amacıyla alımlarda Türk firmalarına öncelik verdiğine işaret eden OMSİD Başkanı Ercan Ata ise fuarda DMO yetkililerinin olmasının sektörün 2012 hedefleri açısından önem taşıdığını vurguladı. DMO’nun ilk kez bir fuara destek verdiğini söyleyen OMSİAD Başkanı Ata, DMO ile katılımcı firmaların fuar sırasında yakın diyaloğa geçeceğini belirtti. Ata, Avrupa Ofis Mobilyaları Sanayici ve İş Adamları Federasyonu (FEMB) yönetim kurulu toplantısının da fuar kapsamında İstanbul’da yapılacağını söyledi.

Tasarıma büyük önem verdiklerini bu nedenle üniversitelerle işbirliğine gittiklerinin de altını çizen OMSİAD Başkanı, “Kendi ürünümüzü kendi markamızla yaratmak istiyoruz” dedi. Ata, ilköğretimden başlayarak öğrencilere fabrikaları gezdirdiklerini ve öğrencilerin sektörü tanımalarına yardımcı olduklarını kaydetti. ODTÜ(Orta Doğu Teknik Üniversitesi) ile çalışma içerisinde olacaklarını vurgulayan Ercan Ata, Türkiye’de 8 milyar dolarlık büyüklüğe sahip mobilya sektöründen ofis mobilyaları üreticilerinin %35-40 oranında pay aldığını dile getirdi. Ata, Officexpo’nun Avrupa’nın ikinci büyük ofis mobilyaları fuarı olduğunu vurguladı.

Tasarım ve Sanayinin Birlikteliği
Toplantıda fuar esnasında yapılacak projeler ve etkinlikler hakkındaki bilgileri ise, Officexpo’nun konsept danışmanı tasarımcı Sezgin Akan verdi. Akan, firmaları üniversiteyle buluşturduklarını ve projeler oluşturduklarını belirtti. Sezgin Akan, ODTÜ-OMSİAD işbirliğinde Bekleme Koltuğu Projesi’nde, proje öğrencilerinin 11 farklı firmadan destek aldıklarını ve 20 projenin prototiplerinin destek veren firmalar tarafından yapılmakta olduğuna dikkati çekti. Akan projenin, tüm aşamalarını yansıtacak bir sergi düzenlemesiyle fuarda izlenebileceğini söyledi. “Safari Masası” etkinliğinde tasarımcılar ile firma yetkililerinin bir araya getirileceğini söyleyen Akan, bu buluşmanın taraflar için işbirliği olanakları yaratacağını vurguladı. Tasarım Meydanı’nda ise mobilya üreticilerinin, endüstriyel tasarımcıların ve tasarım eğitmenlerinin bir araya geleceğini bildiren Sezgin Akan, mobilyayı Türkiye’de tasarlamanın önündeki engelleri ve yaratabileceği fırsatları tartışacaklarını söyledi.

Etiketler

Bir yanıt yazın