RAF Ürün Dergisi’nin Ocak Sayısı Çıktı!

RAF Ürün Dergisi'nin 66. sayısı çıktı! Ocak sayısı yeni ürün tanıtımları ve proje sayfasıyla dikkat çekiyor.

Kapak Tasarımı Afif Eymen Nalbant’a Ait
Ocak ayında 66. sayısı yayınlanan RAF Ürün Dergisi’nin kapağı; 11. RAF Ürün Dergisi Kapak Tasarım Yarışması kazananı, 2016 yılı Bahçeşehir Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü mezunu Afif Eymen Nalbant tarafından tasarlandı.

Bu sene, Kapak Tasarım Yarışması’na 315 kişi tasarımlarıyla başvurdu. RAF Ürün Dergisi’nin 2017 Ocak sayısının kapağında yer alan tasarım, Arkitera.com editörlerinin ön elemesi ve jüri üyelerinin oylarıyla seçildi.

2016 yılının kapaklarını tasarlayan tasarımcılardan oluşan seçici kurulda Deniz Aslan, geçen yılın kazananı Demet Çekiç, Belemir Dalokay, Enise Burcu Derinboğaz, Can Kubin ve Ata Turak jüri üyeliği yaptı.

RAF Ürün Dergisi Ocak Sayısında 39 Farklı Ürün Tanıtım Sayfası Var
RAF Ürün Dergisi Ocak sayısı ürün tanıtım sayfalarında birçok yeni ürün ve sistem tanıtılıyor. Toplam 39 farklı ürünün ele alındığı ürün tanıtım sayfalarındaki güncel iletişim bilgilerinden firmalara ulaşarak detaylı bilgi almak mümkün. Aynı zamanda www.raf.com.tr adresindeki detaylı bilgi formları aracılığıyla firmalara doğrudan e-mail yoluyla ulaşılabiliyor.

Proje Bölümünde Bodrum Amanruya Oteli Tanıtılıyor
RAF Ürün Dergisi’nde bu ay Emine Öğün – Mehmet Öğün Mimarlık tarafından tasarlanan, Bodrum’da bulunan Amanruya Otel projesi ele alındı. Proje, tasarım fikrinin çıkış aşamasından detay çözümlerine kadar 16 sayfalık kapsamlı bir dosyayla tanıtıldı.

Amanruya Oteli, Ege yerel mimarlığı ve Osmanlı mimarlık birikiminin üzerinde zamanla yoğuşan değişimin görünmez kıldığı ‘öze’ temas etmek suretiyle yere ait özgün ve “sahici” bir tasarımı var etme çabasının ürünü. Bu süreçte, turizm kompleksinin ihtiyaç duyduğu fonksiyonlara işlerlik kazandıracak, doğal çevrenin güzelleşmesine katkıda bulanabilecek tarihi referanslara önyargısız bir biçimde başvurulmuş; ancak tarihsel biçim aktarmacılığı ve gerekenden fazla tasarlamak gibi yanlışlardan da uzak durmaya çaba gösterilmiş.

Arazinin doğal, jeolojik, topoğrafik, hukuki verileri tasarımı ilginç kılacak imkanlar olarak ele alınarak, vaziyet planının mekanik-monoton, dayatmacı bir şemaya dönüşmesini önlemeye, böylelikle yapıların yer ile kurduğu samimi ilişki sayesinde “var olma hakkı” elde etmesi hedeflenmiş. 

RAF Ürün Dergisi’nde “Gelecek Sayının Kapak Tasarımcısı” ve “Gelecek Proje Dosyası”

Her sayıda bir sonraki sayının kapak tasarımcısı ve proje dosyası hakkında bilgi veriliyor. Mart sayısının kapak tasarımcısı Ömer Yılmaz olurken, proje kısmında ise Ergün Mimarlık tarafından tasarlanan Mermerler Plaza incelenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın