Doğu Ataşehir’de İnşaatlar hızlandı

Finans Merkezi'nin sınırlarının genişletilmesi Doğu Ataşehir'de inşaatları hızlandırdı. Ağaoğlu'ndan Varyap'a, Gap İnşaat'tan Emay İnşaat'a birçok firma Ataşehir'in doğusunda projeleri devreye soktu.

İstanbul’un yeni parlayan yıldızı Ataşehir’de milyar dolarlık projeler start almaya başladı. Bölgede büyük inşaat firmalarının yanı sıra irili ufaklı farklı inşaat firmaları da projelerini birer ikişer ortaya çıkarmaya başladı. Halihazırda Ağaoğlu bölgede projesine tüm hızıyla devam ediyor. Yine Emay İnşaat bölgede karama bir proje yapıyor. Son olarak bölgede inşaata başlayan firmalar Emlak Konut, Varyap ve Gap ortaklığı ile Metropol İstanbul projesini duyurdu.

Küçük projeler de yapılıyor
Bölgede sadece büyük inşaat firmaları yarışmıyor. Bir iki bloklu butik projelerin de yarıştığı Doğu Ataşehir’de Dekon İnşaat, Kılıç İnşaat ve Şua İnşaat önemli oyuncular arasında yer alıyor. Dekon İnşaat bölgede bu yıl içinde iki yeni butik projeye başlayacak.

Arazi arayışları sürüyor
Öte yandan bölgede birçok inşaat firmasının arazi arayışları devam ediyor. Özellikle Doğu Ataşehir’de bulunan İçerenköy Gümrüğü ve İETT garı birçok inşaat firmasının takibinde bulunuyor. Arazi kollayan ve eski sitelerle görüşme yapan inşaat firmaları arasında Ağaoğlu, Teknik Yapı, Dumankaya, Sinpaş, Varyap, Kent Yapı gibi birçok firmanın ismi sıralanıyor.

İmar İskan’da kentsel dönüşüm
Doğu Ataşehir bölgesinde bulunan ve kentsel dönüşüm hazırlıklarının başladığı İmar İskan blokları da birçok inşaat firması tarafından beklenen arazi geliştirme yerlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Buraya uzun yıllar Varyap’ın ilgi duyduğu biliniyordu. Ancak şirket bölgeye 1,5 milyar dolarlık Metropol İstanbul projesine başladı.

Metropol İstanbul’a ilgi yoğun
Toplam 100 bin metrekare arazi üzerine yapılacak projede inşaat alanı 730 bin metrekareye çıkacak. Proje özkaynak, ön satış ve çeşitli finans kaynakları ile inşa edilecek. Ana kulenin yüksekliği 250 metre olacak. Rezidans bloğunda toplam 908 konut yer alacak. İlk etapta satışa çıkan konut sayısı 308 oldu. Bir haftalık sürede 308 evin yüzde 60’ı satıldı. Geri kalan konutların ise 1 hafta içinde satılması planlanıyor. Stüdyodan 4+1’e kadar, 40 m² ile 250 m² arasında değişen büyüklüklerde daire seçenekleri bulunan projenin satışa çıkan rezidans bloğu 27 kattan oluşuyor ve yüksekliği 140 metre. Projede metrekare fiyatı 5 bin liradan başlıyor.

Fiyatlar 216 bine çıktı
Proje Emay İnşaat tarafından Brandium markası ile yükseliyor. Projede Brandium residence, brandium tower ve brandium alışveriş merkezi yer alıyor. Residence bloğunda yer alan dairelerin büyük bölümünde deniz manzaralı farklı daire tipleri, çevre düzenlemesi yapılmış ortak kullanım alanları inşa ediliyor. Brandium projesi içinde yer alan alışveriş merkezi olan Brandium AVM geniş bir alişveriş, kültür ve eğlence merkezi olma özelliği taşıyor. Projede fiyatlar 216 bin lira ile 2 milyon 832 bin lira arasında değişen fiyatlarla satılıyor. 1+0? ile 5+1?e kadar değişik büyüklüklerde daire seçenekleri sunuluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın