Nemrut mahkemeye taşındı

Adıyaman ve Malatya'nın Nemrut rekabeti sürüyor.

Adıyaman’da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın, UNESCO tarafından dünya kültür mirasları arasında yer alan Nemrut Dağı’nın Malatya tarafında kalan bölümünde turizm planlamasına izin vermesini mahkemeye taşıdı. Adıyaman Nemrut Milli Parkı Koruma Platformu, Nemrut Dağı’na Malatya tarafından planlama izninin iptali için Danıştay’a başvurdu.

Platform adına konuşan Avukat Abdurrahman Tutdere, Adıyaman Adliye binası önünde yaptığı basın açıklamasında, Nemrut’u mahkemeye taşıdıklarını belirtti.

Malatya’ya verilen iznin iptali için gerekli çalışmaların devam edeceğine vurgu yapan Tutdere, şunları kaydetti:

”Adıyaman Nemrut Milli Parkı Koruma Platformu olarak birinci adımı attık ve davayı açtık. Bundan sonra bu iznin iptali için kamuoyu oluşturulması, demokratik kamuoyu oluşturulması konusunda mücadelemizi çalışma stratejimizi ayrıca belirleyeceğiz. Toplantılarımızla bunu dile getireceğiz. Davayı Danıştay’a açtık”.

Sivil Toplumu Destekleme Derneği Başkanı Mustafa Işıldak ise ”Amacımız Nemrut Dağı konusundaki son yapılan değişiklikten Adıyaman’ın ne kadar zarar göreceğini kamuoyuna duyurmak, demokratik girişimleri sürdürmektir” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın