Mimarlardan afet barınağı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Van depreminin ardından başlattığı araştırma ve geliştirme çalışmalarının sonucu olarak bir afet barınağı projesi hazırladı.

Van depreminde vatandaşların en büyük sorunu barınma oldu. Çadırlar ihtiyacı karşılamazken, yeterli sayıda konteynır ve prefabrik evin hem üretimi, hem de kurulması henüz sağlanamadı. Depremin ardından mimarlar, meslek örgütlerinin çağrısıyla bir araştırma-geliştirme çalışmasına başladılar.

Çalışmaların ilk meyvesi olarak hazırlanan afet barınağının ilk örneği (prototip) dün basına tanıtıldı. Depremlerin Türkiye’nin kaçınılmaz bir gerçeği olduğunu söyleyen Mimarları Odası Ankara Şube Başkanı Fatih Söyler, hazırladıkları afet barınağıyla depremlerin ardından yaşanan pek çok soruna çözüm bulmaya çalıştıklarının altını çizdi.
Mimarların ürettiği barınak, hafif ve tek parça. Kolay taşınabiliyor, katlanıp açılabiliyor, üstelik insan gücü ile profesyonel bir ekibe ihtiyaç duymadan kurulabiliyor. İçerisinde yaşama ve depolama ihtiyaçlarının karşılanabileceği barınak, sıcak, soğuk, yağmur, rüzgâr ve yangına karşı korumalı. Hızlı bir şekilde kurulabilen barınaklar, kullanılmadığı dönemde küçük bir alanda üst üste ya da yan yana depolanabiliyor. 

Etiketler

Bir yanıt yazın