KTMMOB: “Yeni meclis binası projesi yarışmayla belirlensin”

Kıbrıs Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (KTMOB), yeni meclis binası projesinin belirlenebilmesi için Birliğe üye mimarlar arasında yarışma düzenlenmesini istedi.

Kıbrıs Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği (KTMOB) yetkilileri, yeni meclis binası projesinin belirlenebilmesi için Birliğe üye mimarlar arasında yarışma düzenlenmesi istemi ile dün Ulusal Birlik Partisi’ni (UBP) ziyaret etti. Kıbrıs Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Yazmanı Azmi Öke, siyasi partilere ziyaretler düzenleme kararı çerçevesinde ilk olarak UBP’yi ziyaret etiklerini belirterek, yeni meclis binasının geniş açılımlı bir projeyle uygulamaya konulmasını istediklerini söyledi.

Öke, mevcut projeyi hazırlayan Yakın Doğu Üniversitesi’nin güzide bir eğitim kuruluşu olduğunu, ancak Birlik üyesi mimarların uzun zamandır böyle bir yarışmayı arzuladığını ifade etti. Azmi Öke, tüm devlet projelerinin yarışmalarla belirlenmesi gerektiğini de kaydetti.

Ulusal Birlik Partisi Genel Sekreteri Ertuğrul Hasipoğlu da mevcut meclisin günümüz ihtiyaçlarına yetersiz kaldığını, Yakın Doğu Üniversitesi’nin hiç bir ücret almadan proje hazırladığını söyledi. Buna rağmen, Birliğin fikirlerini yerinde bulduğunu kaydeden Hasipoğlu, konuyu yetkili kurullara taşıyacağını belirtti.

Etiketler

Bir yanıt yazın