Kale Grubu Doğu’da 2 yeni fabrika kuracak

Kale Grubu Doğu ve Güneydoğuda 2 yeni izolasyon fabrikası kuracak.

Kale Grubu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, yapı kimyasallarında daha çok izolasyon ve özellikle su yalıtım ürünlerinde büyümeyi düşündüklerini belirterek, “Türkiye’de 2 tesis daha kuracağız. Doğuda ve Güneydoğuda yatırım olacak” dedi.

Okyay, geçen yıl İtalya seramik endüstrisinin önemli markalarını elinde bulunduran Fincuoghi’yi satın aldıklarını hatırlatarak, “İtalya’daki satın alma operasyonumuz bizim için bir mihenk taşı. Burada çalışmalarımız artarak devam edecek. Planımız İtalya’da önümüzdeki 5 yılda toplam 25 milyon avroluk yatırım yapmak” dedi. Okyay, Kale Italia’nın Edilgres ve Edilcuoghi markalarının nisan ayı itibariyle Türkiye’de de satılmaya başlanacağını duyurdu.

Yatırım hedefimizde gelişmekte olan pazarlar var
Okyay, “Çıkış noktasını, seramik sektörü için İtalya olarak koyduk. Bundan sonra diğer gelişmekte olan pazarlarda da yatırım yapacağız. Bununla ilgili üzerinde çalıştığımız 3 tane proje var. Bu yıl bitmeden bir tanesi için bir araya gelme fırsatımız olacak. Diğer ikisi için de 2013 içerisinde açıklama yapacağız.Yapı kimyasallarında daha çok izolasyon ve özellikle su yalıtım ürünlerinde büyümeyi düşünüyoruz. Orada da satın almayla ilgili birtakım düşüncelerimiz var. Bunun yanı sıra Türkiye’de 2 tesis daha kuracağız. Özellikle çevre ülkelere yönelik 2 tane tesis kuracağız. Haziranda duyuruyu yapacağız. Yerleri düşünüyoruz, 4 alternatif var. 2 tane Doğu, 2 tane Güneydoğu için” diye konuştu.

Sözlerine devam eden Okyay; “Bunun dışında Rusya’da bir tesisimiz 2007’den beri faaliyet gösteriyor. Kalekim’le ilgili de, yapı kimyasallarında Ortadoğu’da da bir yatırım için düşüncemiz var. Orada da görüşmeler sürüyor. Önce Türkiye’deki 2 tesisi, ondan sonra Ortadoğu’daki yatırımı planımıza aldık. Türkiye’deki yatırımlarımızı bu sene içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Diğerini ise 2013 yılında nihaileştirip, hemen başında başlamayı düşünüyoruz” dedi. Okyay, Ortadoğu ve gelişen pazarların fırsatlar sunduğunu, geçen 2 yılda çoğu gelişmekte olan pazarlarda, 20 tane showroom açtıklarını anlattı.

Güneydoğuda ve Doğuda yatırımlar ile ilgili konuşan Okyay, “Bu sene içerisinde tamamlamayı düşünüyoruz. Özellikle izolasyonla ilgili bir yatırım. Kuru harçlarla ilgili bir yatırımızı devreye alıyoruz. Bu 2 yatırımla birlikte hem o bölgedeki aktivitemizi artırmak hem de ihracat odaklı tesisleri konumlandırmayı arzu ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

Etiketler

Bir yanıt yazın