VitrA İnovasyon Buluşmaları Başladı

Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu'nun Ar-Ge ekiplerini buluşturan Bozüyük'teki VitrA İnovasyon Merkezi, VitrA İnovasyon Buluşmaları başlıklı konferans ve çalıştay dizisine ev sahipliği yapmaya başladı.

İlk seminer, VitrA’nın eşsponsorluğuyla gerçekleştirilecek İstanbul Tasarım Bienali’nin atölye çalışmaları vesilesiyle Türkiye’ye gelen, tasarım dünyasının duayenlerinden Alexander Von Vegesack ve modern zaman zanaatkârı olarak bilinen tasarımcı Max Lamb’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Alexander Von Vegesack, 2009 yılında Fransa’nın Domaine de Boisbuchet bölgesinde kurduğu, her yıl dünyanın farklı ülkelerinden tasarımcıları bir araya getiren ve disiplinlerarası yaratıcı işlerin sergilenmesine olanak tanıyan tasarım ve yaratım merkezinde edindiği deneyimleri aktardı. Yaratıcılık, tasarım ve inovasyon arasındaki bağlantıya değinen Von Vegesack; gelecekte tasarıma yön verecek unsurların, tarih, sanat ve kültürel çeşitlilik olacağını vurguladı. Max Lamb ise; kil, kum, taş, ahşap ve alçı gibi doğal malzemelerden ürettiği tasarımlarından örnekler verdiği sunumunda malzeme kullanımının inovasyon süreçlerine katkısını ele aldı. Endüstriyel tasarımcı Erdem Akan’ın moderatörlüğünde gerçekleştirilen seminerin yuvarlak masa bölümünde; çokuluslu şirketlerin tasarım odaklı marka konumlandırma ve pazarlama stratejileri tartışıldı.

VitrA İnovasyon Buluşmaları; bölgedeki üniversite ve sanayi kuruluşlarında görev yapan mimar, tasarımcı ve araştırmacıların yanı sıra, akademisyen ve öğrencileri, inovasyon üzerinde düşünmeye, tartışmaya ve üretmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Bir sonraki buluşma kapsamında, 22 Mart Perşembe günü Domus Academy Business Design Master Programı’nın kurucusu ve Direktörü Giovanni Lanzone, “Gelecek Senaryoları” başlıklı bir sunum ve atölye çalışması gerçekleştirecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın