“Tarlabaşı en iyi örneklerden olacak”

Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı'nın terk edilmiş şehir merkezlerindeki toplu dönüşümün en iyi örneklerinden biri olacağını söyledi.

Arkitera Mimarlık Merkezi’nin Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlediği ‘ArkiPARC 12 Buluşmaları’na konuşmacı olarak katılan Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Tarlabaşı ve Galata’daki dönüşüm çalışmaları ile ilgili Emlaklobisi.com’dan Semih Çavuşlar’a açıklamada bulundu.

Tarlabaşı’nın yıllardır terkedilmiş bir halde olduğunu ve kimsenin proje yapmak için adım atmadığını belirten Demircan, “Bu binaları korumak istiyoruz. Hiçbir binanın rölevesi yok, kenarda duruyor. Ya da vatandaşlar kendileri içten içe yıkıyor. Yaptığımız, en büyük korumacılık. Yoksa 278 tane bina çökecek ya da ruhsatsız yapılar ile elimize birşey kalmayacaktı. Bazı binalarda yıkımlar başladı” dedi.

Tarlabaşı’nda geçen 50 yılda binaların el değiştirerek beton binalara dönüştüğünü ifade eden Demircan, “Bu tehdidi restorasyon projesi ile durdurabiliriz. Bittiği zaman genel görüntü, sokak silüetleri ile halk binalarını röleve etmeye yönelecek. Tarlabaşı, terk edilmiş şehir merkezlerindeki toplu dönüşümün en iyi örneklerinden olacak” değerlendirmesinde bulundu.

Galata’da ise toplu dönüşüm projesine ihtiyaç duymadıklarını belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Demircan, “Galata’da dönüşüm devam ediyor. Galata, Tarlabaşı’ndan farklı. Bir meydanı var. Sadece sokakları ıslah ettik. Modacılar gelmeye başladı. Bölge farklılaştı. Burada oturanlar, bireysel olarak binalarını röleve ediyorlar. Bizim bir çalışma yapmamıza gerek kalmadı” dedi.

Demircan, Kasımpaşa’da ise Tarlabaşı ve Galata’dan farklı bir strateji izleyeceklerini ifade etti.

Etiketler

Bir yanıt yazın