Fabrikalar otel oluyor

İşadamı Engin Keçeli, İstanbul'da kentsel dönüşüm alanlarına otel yapacak. Dolapdere ve Sütlüce'de çalışmalara başlayan Keçeli, Karaköy'de ise Veli Alemdar Han ile Tütün Han'ı otele çeviriyor

Kentsel dönüşüm sadece konut projelerini değil yapılacağı bölgelerdeki turizm projelerini de hareketlendirdi. Dolapdere ve Sütlüce gibi bölgelerdeki otel yatırımları artarken şehrin kaderini değiştirecek Galataport projesi de turizmcilerin İstanbul yatırımlarını değiştirdi. Bu hareketlilik Seba İnşaat’ın sahibi Engin Keçeli’ye de İstanbul’un yeni turizm bölgelerinden sektöre girme kararı aldırdı. Karaköy Bankalar Caddesi’ndeki Tütün Han’ı ING Bank’tan, Veli Alemdar Han’ı ise Global Holding’ten satın alan Keçeli, şimdi de Dolapdere’de Bilgi Üniversitesi’nin yanındaki eski bir tekstil fabrikasını alıp otele dönüştürecek. Keçeli, 102 yıllık Tütün Han binasını nisanda 17 milyon dolara satın aldıklarını, restorasyon yatırımları ile birlikte toplam 25 milyon dolar harcama yapmayı planladıklarını söyledi.

KASALAR KAV OLACAK
60 odalı butik otel haline getirilecek yatırımın 2013 Eylül’de açılması hedefleniyor. Keçeli, eskiden banka binası olarak kullanılan tarihi yapının içindeki eski kasa dairelerini şarap kavına dönüştüreceklerini kaydetti. Otelin adı ise Seba Tütün Han olacak. Galataport projesine de talip olan İsrailli işadamı Sami Ofer ile birlikte otel yapmak için Karaköy’ün en eski binalarından Veli Alemdar Han’ı Global Yatırım Holding satın almıştı. Keçeli, bu binayı da 2012 başında 27.5 milyon dolara satın aldıklarını ve 55 milyon dolara mal olacak oteli 2013 sonunda açacaklarını kaydetti.

OFER’İN PROJESİNİ YAPACAK
Veli Alemdar Han’ı 150 odalı bir butik otele dönüştüreceklerini, inşaatın yılın ikinci yarısından itibaren başlayacağını kaydeden Keçeli, otelin işletmesi için franchise sistemiyle çalışan yabancı marka arayışında olduklarını aktardı. Otelin 2014 yılı mart ayında açılması hedefleniyor.

DOLAPDERE’DE FABRİKA YERİNE BUTİK OTEL
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin turizm bölgesi ilan ettiği Dolapdere’de de çalışmalar yapacaklarını söyleyen Keçeli, Bilgi Üniversitesi kampusunun yanında yer alan Burla Biraderler fabrika arazisini Burla ailesinden satın aldıklarını ve burada da otel yapacaklarını anlattı. Aynı zamanda İstanbul’un kentsel dönüşüm alanlarından biri olan Dolapdere’deki araziye 60 milyon dolarlık yatırımla bir otel yapacaklarını anlatan Keçeli, 240 odadan oluşacak otelin temellerini haziranda atacaklarını söyledi. Keçeli, Loft Mimarlık’tan Harun Senegör’ün yapacağı otelin Burla Biraderler ile hasılat paylaşımı yöntemiyle gerçekleşeceğini kaydetti.

MAYIN TEMİZLEYİCİ GİBİ…
Keçeli, yine kentsel dönüşüm bölgelerinden Sütlüce’nin de hedefleri arasında olduğunu söyleyerek, “Bu bölgeye ilk olarak Hilton zinciri, Garden Inn markasıyla girdi. Adeta mayın temizleyici gibi bir görev üstlendi. Şimdi yavaş yavaş diğer yatırımlar da geliyor” dedi. Miniatürk’e yakın bir yerde de arayışta olduklarını kaydeden Keçeli, burada da dört yıldızlı otel yapmayı hedeflediklerini anlattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın