İFM Ağustos’ta ihaleye çıkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, İstanbul Uluslararası Finans Merkezi'nin (İFM) ihalesinin Ağustos'ta yapılacağını ve projenin 3,5 yılda tamamlanacağını söyledi.

İFM’yi Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısıyla tanıtan Bayraktar, Ataşehir’de belirlenen alanın tamamının 1,7 milyon metrekare olduğunu, ilk etapta 800 bin metrekarelik bölümünün finans merkezi olarak tasarlandığını ifade etti.

Bayraktar, “Bu alanda yaklaşık 3,5 milyon metrekare inşaat yapılacak. Bunun bugünkü hesaplamalarımıza göre maliyeti 4,5 milyar lira, inşaat süresini de 3,5 yıl olarak tasarlıyoruz. Evvela bankaların ve orada parseli bulunan özel kurum ve kuruluşların ve Emlak Konut’un yapacağı alan bu 800 bin metrekare alandaki altyapının hafriyatı ve altyapı inşaatları için ihaleye çıktık. 8 Ağustos tarihinde ihalesi olacak.” diye konuştu.

Ataşehir’de yapılan Mimar Sinan Camii’nin avlu kısmından İstanbul Finans Merkezi’ne hem yayalar hem de araçların kullanacağı bir platform oluşturulacağını dile getiren Bayraktar, böylece Batı Ataşehir ile Doğu Ataşehir’deki alanların bütünleşeceğini kaydetti. Merkezin küresel bir nitelik kazanması için master plan çalışmasının tamamlandığını aktaran Erdoğan Bayraktar, İstanbul’da yapılacak olan finans merkezinin dünyadaki örneklerinden çok daha modern olacağını söyledi. Dubai, Uzakdoğu ve ABD’deki örnekleri incelediklerine işaret eden Bayraktar, “Yeni bir konseptle onlardan çok daha iyi olacağız.” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın