Çırakoğlu Mimarlık WAF Finallerinde

Çırakoğlu Mimarlık, Abdullah Gül Üniversitesi Kampüsü projesiyle Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri'nde Geleceğin Projeleri / Eğitim Yapıları kategorisinde finale kaldı.

Bu yıl 65’in üzerinde ülkeden rekor sayıda katılımın yaşandığı Dünya Mimarlık Festivali Ödülleri’nde toplam 33 farklı kategoride yarışacak olan projeler, “The World Building of the Year 2012” ve “Future Project of the Year 2012” ödüllerini almak için aralarında Moshe Safdie, Ben Van Berkel ve Juergen Mayer H gibi isimlerin de bulunduğu jüri karşısında sunum yapacak.

Londra merkezli EMAP Media Group tarafından düzenlenen ve 3-5 Ekim tarihleri arasında Singapur’da beşincisi gerçekleştirilecek olan Dünya Mimarlık Festivali, mimarlık dünyasının en önemli etkinliklerinden biri olarak kabul ediliyor. Proje sunumlarının yanı sıra sergi, panel ve seminerlere de sahne olacak olan Dünya Mimarlık Festivali’nde ödüller 5 Ekim Cuma günü açıklanacak.

AGÜ Yerleşkesi Çırakoğlu Mimarlık’ın Dünya Mimarlık Festivali’nde “Geleceğin Projeleri / Eğitim Yapıları” kategorisinde yarışacak olan projesi, Kayseri Abdullah Gül Üniversitesi tarafından 2011 yılında açılan davetli yarışmayı kazandıktan sonra inşa edilmeye başlandı. Kampüsün 2015 yılından itibaren hizmete girmesi planlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın