Danimarka’nın 2. Dünya Savaşı Tarihi’ni Koruyan Müze

Bjarke Ingels Group'un Danimarka'nın Varde şehrinde bulunan Blavand Bunker Museum için yaptığı tasarım, ülkenin 2. Dünya Savaşı tarihini koruyan modern bir yapı.

Önerilen müze 2. Dünya Savaşı sırasında Alman işgal güçleri tarafından oluşturulan bir dolgu içine inşa edilmiş. Bjarke Ingels Group’un planı, çevrelerine inşa edilen camlı ve yeşil çatılı yapılarla birlikte varolan sığınakları korumayı öneriyor. Güney Danimarka’nın Kuzey Denizi sahili yakınında bulunan sığınak müzesi bir tepeye kurulu ve güzel bir çevre peyzajı üzerinde görünüyor.

Bjarke Ingels Group’un tasarımı Danimarka’nın savaş tarihine yeni bir ışık tutuyor ve bunu pratik ve eğlenceli formları dengeleyerek yapıyor. Sığınakların karanlık ve yalın enerjisi, müzenin ışıklı, havadar ve modern özellikleri ile birleşiyor. Ortaya çıkan manzara, eski ve yeni formlar ile doğal ve doğal olmayan özelliklerin bir karışımı şeklinde müzenin çevresini belirliyor. Ağır beton ve metal, hafif tonda çelik ve camın hemen yanıbaşında yer alıyor ve kışkırtıcı bir duyusal deneyim oluşturuyor.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın