Emel Kurhan’dan İstanbul ve Paris Rehberi

Jotun Boya, dünyanın en çok ilham veren şehirlerinden Paris ve İstanbul'u; Yazbükey'in tasarımcılarından Emel Kurhan'ın gözünden yeniden keşfetmeye davet ediyor.

Hayatı İstanbul & Paris arasında mekik dokuyarak geçen Emel Kurhan’ın tasarımları; iki şehrin gizli saklı köşelerinden, insanlarından, hatıralarından, yanından ayırmadığı Kumpir’inden ve 80’lerin müziğinden ilham alarak ortaya çıkıyor. Emel Kurhan’ın tasarımları şimdiye kadar Paris ve İstanbul’da bir çok sergide yer aldı; Björk, Madonna, Mick Jagger, Dave Gahan, Courtney Love, Kylie-Danii Minogue, Isabelle Hupert gibi bir çok ünlünün vücudunda yer buldu.

Gezdiği yerlerle arasında bağ kuran, hayallerindeki çocuksu hikayeleri tasarımlarıyla hayata geçiren Emel Kurhan, gerçekleştirmenin hep hayalini kurduğu kendi dünyasını anlatan Paris & İstanbul rehber-jurnalini seyahatin değerini anlamasını sağlayan anne ve babasına ithaf ediyor.

Fotoğraflar, el yazıları, kanaviçelerle işlenmiş bir kolaj defterine benzeyen kitapların herhangi bir turistik rehberden farkı, tamamen el yapımı olması ve Emel Kurhan’ın gitmediği ve görmediği yerleri yazmaması.

Sınırlı sayıda basılan rehber Beymen Blender, Midnight Express, Bilstore, Lastik Pabuç’tan satın alınabilir. Satıştan elde edilecek tüm gelir çeşitli hayvanları koruma kurumlarına bağışlanacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın