Yüzen Açık Hava Sineması Şimdi de Venedik’te…

Klasik Amerikan açık hava sinemalarının yüzen versiyonu olarak tekrar canlanan Archipelago Sineması Ole Scheeren tarafından tasarlanmıştı.

Sala benzeyen oditoryum daha önce Kudo Adası’ndaki Rocks Yao Noi Festivalindeki filmin son gecesini kapatmak amacıyla yapılmıştı.

Sal benzeri oditoryum Kudo Adası’nda Rocks Yao Noi Festivali’nde, misafirlere berrak mavi sular üzerinde ilkel bir deneyim sunarak, filmin final gecesini kapatmıştı.

Scheeren’ın, Venedik Mimarlık Bienali’nin tamamlayıcı etkinlikleri arasında sergilenmesi beklenen yüzen sineması dünyanın yarısını dolaştıktan sonra Venedik’e geldi. 1980’deki Venedik Bienali’ndeki Aldo Rossi’nin benzer batmaz ve sinematik “Teatro del Mondo” yapısının aksine muzip bir havaya sahip göçebe mekan, tamamlayıcı etkinlikler yarı özerk sergisi ve dünyaya olan yolculuğundan önceki enstalasyonların koleksiyonuna katılacak.

Bu modüler sal, Arsenal Darsena Grande’nin tarihi tersanesine demirlenecek ve Horst Brandenburg’un belgeselinin dünya prömiyerine ev sahipliği yaparken etkinlikler için kamusal bir platform olarak hizmet verecek. “Tüm Kurallara Karşı” görsel kompozisyon. Branderburg’un son filmi mimarın yaşamı ve kariyerinin son altı yılına yayılan, eski OMA çalışanı Ole Scheeren’ın çalışmaları hakkında yeni ipuçları verecek. Brandenburg bir sinemacı ve mimarlık tutkunu olarak Scheeren’in Rem Koolhaas ile birlikte tasarladığı, yakın zamanda tamamlanan ikonik CCTV çalışması ile, “mimarların birincil fonksiyonun ötesinde yerine getirmesi gerekenleri desteklediğini belirtti: Bir söz, bir amaç , bir rüya ya da 21. yüzyılın başında bir gelecek vizyonu.”

Daha sonrasında ek gösterimleri yapılacak filmin premiyeri dünyadaki çeşitli film festivallerinde göreceğimiz bu yapı uluslararası yolculuğuna başlamadan önce 27 Ağustos’ta Venedik’te olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın