Genç mimardan rekor bütçeli proje

Türk mimar Hakan Yürüoğlu, Katar Şeyhası Moza bint Nasser'in Abu Fas şehrinde yaptırdığı 12 bin metrekarelik evin iç mimarisini üstlendi. Sadece mobilyalar için 30 milyon dolar bütçe ayrılan ev 33 odadan meydana geliyor.

Katar’ın Abu Fas şehrinde yapılan ve şeyh ailesinin çiftlik evi olarak kullanacakları 12 bin metrekarelik evin iç mimarisini yapacak 3r Design Factory sahibi mimar Hakan Yürüoğlu, hareketli mobilyalarla birlikte bu bütçenin 60 milyon dolara kadar çıkabileceğini söyledi. Yürüoğlu, daha önce Abu Dabi şeyhinin eşi Şeyha Handan bin Mübarek Al Nahyan için Katar’daki Aayan Tower’ı tasarladığını ve projenin beğenilmesinden sonra Şeyha’nın kendisini Katar’daki eve yönlendirdiğini kaydetti.

Yürüoğlu, Şeyha bint Nasser ile kendisinin de bizzat görüşerek projeyle ilgili bilgi aldığını kaydederek, “Evde üç kızı ve ailesiyle birlikte yaşayacak. Bu nedenle şeyh ve eşi için, üç kızı için ve misafirler için ayrı olmak üzere toplam beş bölüm yer alıyor. 33 oda ve 35 banyonun olacağı evde her yatak odasında bir yüzme havuzu yer alıyor. Evin içinde ise 86 metrelik dev bir koridordan odalara ulaşılıyor. Tavan yüksekliklerinin 17 metre olduğu evin 80 metrekarelik girişinde ise dev bir süs havuzu yer alıyor. Bu girişten 600 metrekarelik ‘meclis’ olarak adlandırılan misafirlerin ağırlanacağı odaya geçiliyor” bilgisini verdi. Bu ay kaba inşaatı tamamlanacak ev, 2013 Haziran sonu teslim edilecek. Yürüoğlu, projeyi hayatında yapacağı en büyük ve en yüksek bütçeli iş olarak tanımladı.

30 yaşındaki mimarın devam eden projeleri arasında 50 yıllık efsane Tarabya Oteli’nin SPA’sı da yer alıyor. Su ve mimari üzerine yüksek lisansı bulunan Yürüoğlu’nun yaratıcılığıyla hayat bulacak proje, İstanbul’un en büyük SPA’sı olacak.

1982 Bursa doğumlu Mimaroğlu, Bilkent, University of California ve Berkeley’de eğitim gördü. 2003 yılında Bilkent’ten, 2005 yılında UC’den birincilik ile mezun oldu. Üzerinde çalıştığı ilk otel projesi Stanford Connecticut’taki Marriott Hotel, ilk konut projesi de Al Gore’un San Francisco Ritz Carlton’daki evi olan Yürüoğlu, ekibi ile birlikte Amerika, Türkiye, Türki Cumhuriyetler ve Orta Doğu’da sayısız projeye imza attı.

Etiketler

Bir yanıt yazın