Arkitera Gezgini’nin İlk Durağı İstanbul’du

Arkitera Seyahat Bursu'nun yeni gezgini Ferhat Zeycan 1 Eylül Cumartesi günü yol arkadaşları bisikleti ve helmet kamerası ile seyahatine başladı.

İstanbul’da başlayan yolculuğunun ilk durakları Tarlabaşı, Fener-Balat ve Fikirtepe Mahalleri oldu.

Zeycan, paylaşımlarını yaptığı seyahat bursunun blogunda Tarlabaşı ile ilgili izlenimlerini şu şekilde ifade ediyor: “Üzerindeki düşünce oyunlarına aldırış etmediğini gösterse de sokağın renkleri, gökyüzünden yeryüzüne doğru başınızı eğdiğinizde tam anlamıyla anlatıyor Tarlabaşı’nın güncel kimliğini.”

Helmetcam ile Tarlabaşı’nın sokaklarında gezerek, oranın yaşayanları ile sohbet eden Zeycan’nın bir sonraki durağı da Fener-Balat oldu. Bu bölgede, Rumların zamanla bölgeyi terk etmesi ile oluşan kent dokusunu fotoğraflıyor.

İstanbul’daki son durağı olan Fikirtepe Bölgesi’nde Arkitera’dan fotoğrafları ile tanıdığınız Uğur Ceylan ve Pınar Koyuncu ile tura başlayan Zeycan, bölgedeki dönüşümün fizik mekandaki yansımalarını takipçileri ile paylaşıyor.

Gezginimizin bir sonraki durağı ise Sakarya. Kendisine “pedallara kuvvet!” diyerek, paylaşımlarını heyecanla beklediğimizi belirtiyoruz.

Arkitera Gezgini’nin paylaşımları aşağıdaki adreslerden takip edilebilir:

http://www.seyahatbursu.com/

https://www.facebook.com/arkiteraon

twitter.com/seyahatbursu

Etiketler

5 yorum

  • pinar-koyuncu says:

    Ferhat’a zevkle ve bir o kadar da şaşkınlık yaşayarak eşlik ettik Fikirtepe’de. Şaşkınlığımın sebebi, proje yapılacağından haberdar olsam da yıkımların başladığını duymamış olmam ve gezginimize eşlik eden başka pedalların olmayışıydı..
    Kızmazsanız bir de minik önerim olsun, Helmetcam yerine “kask kamerası” diyebiliriz belki:)

  • omer-yilmaz says:

    Twitter’da yazıldı madem buraya da yorum geldi. Cevaplamak gerek.

    Bence de kask kamerası demek gerekiyor.

    Fikirtepe ve Seyahat Bursu ile ilgili olarak ise tek söyleyebileceğim eski bir Arkitera çalışanı olarak dersin iyi çalışılmadığı.

    Fikirtepe en önemli gündemlerden. Hem Arkitera’da bolca var hem de ülke gündeminde.

    Seyahat bursiyeri, Arkitera’nın önceden ilan ettiği koşulları kabul ederek başvuranlar arasından yaptığımız seçimle belirleniyor. Ferhat koşullarımıza uydu, çok iyi bir rota sundu, iyi çalıştı ve işini de iyi yapıyor. Pınar Koyuncu’nun da Arkitera’da olduğu sürede biliyor olduğunu tahmin ettiğim üzere Seyahat bursiyeri tek başına gezmeli. Bu bir grup bursu ya da grupça yapılacak iş değil!

  • pinar-koyuncu says:

    Ferhat’ın seçilmesini jüride en çok destekleyenlerden biri de bendim, sonuçta rotasıyla temasıyla doğru bir seçim yapıldığı konusuna katılıyorum. Kast ettiğim şey, daha önce de twitter’da vs. konuşulduğu üzere, rotanın bazı yerlerinde Ferhat’a katılma konusuydu, uçakla değil bisikletle gittiği için mümkün olabilen -masrafsız, salımsız ve sağlıklı- bir şey yani..
    Fikirtepe’nin yıkıldığıyla ilgili fotoğraf görmemiştim, o da benim eksikliğim demek ki.
    Son bir not, önce buraya sonra twittera yazmıştım:) konuyu buradan uzatmak gibi algılanmasın..

  • omer-yilmaz says:

    Masrafsızlığını nereden biliyoruz? Masrafları yapan bilmez mi?

  • pinar-koyuncu says:

    Aynı şeyden bahsetmiyoruz herhalde, ben sizi anlamadım.
    Demek istediğimi de tekrar anlatmaya çalışayım: Bisikleti olan, Ferhat’a eşlik etmek isteyen (ve edeceğini söyleyen) kişilerin, rotanın uygun bir yerinden ona katılması, kısa bir süre eşlik etmesi. Biz pazar günü yaptık, tek masrafımız 1 şişe su oldu.

Bir yanıt yazın