Foster + Partners ve NEON İmzalı Atık Yapı Malzemelerden Yapılmış Rengarenk Pavyonlar

Foster + Partners ve NEON, bu yılki Londra Mimarlık Festivali için borular ve geri dönüştürülmüş iskeleler gibi yapı malzemelerinden pavyonlar tasarladı.

Brookfield Properties tarafından geliştirilen ofis binalarının dışındaki plazalarda yer alan iki pavyon, geri dönüşümle ilgili tartışmaları teşvik etmeyi amaçlayan renkli toplanma alanları olarak hayata geçirilmiş.

Simgesel yapılar olarak tasarlanan pavyonlar, döngüsellik, topluluk ve sürdürülebilirlik temalarından ilham alınarak tasarlanmış. 1-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Londra Mimarlık Festivali’nin “Reimagine” temasına uygun olarak planlanan projelerde gündelik malzemeler yenilikçi şekillerde kullanılarak geri dönüşüm, yeniden kullanım ve iklim değişikliği kavramlarının gündeme gelmesi amaçlanmış.

Foster + Partners, Principal Place ofis bloğunun dışındaki bir meydanda Radial adında renkli, yuvarlak bir pavyon tasarlamış. Tasarım, geri dönüştürülmüş iskeleden yapılmış bir çerçeveye ve radyal bir düzende asılmış geri dönüştürülmüş atıklardan yapılmış kırmızı, beyaz ve mavi bayraklardan oluşturulmuş.

İskelenin tabanındaki ahşap platformlarla da oturma bankları olarak planlanmış.

Bayrakların renkleri, İngiliz bilim adamı Ed Hawkins tarafından geliştirilen ve dünyanın artan sıcaklığını yansıtmak için kullanılan derecelendirme sistemine atıfta bulunularak seçilmiş.

NEON ise Citypoint kulesinin dışında ziyaretçilerin oturabileceği kıvrımlı bir şekle sahip olan Squiggle pavyonunu oluşturmak için parlak yeşil ve sarı esnek borular kullanmış.

Genellikle yapıların iç kısımlarında gaz, su ve kablo taşımak için kullanılan bu hazır yapı malzemesi, sanatçı Viliina Koivisto ve mimar Mark Nixon tarafından eğlenceli bir pavyona dönüştürülmüş.

Squiggle pavyonunda kullanılan boruların serginin sonunda, çanta, çöp kutusu, çiçek saksısı, yer karosu ve halat gibi çeşitli ürünlere dönüştürülmesi planlanıyor.

Londra Mimarlık Festivali programının bir parçası olarak Radial ve Squiggle, Haziran ayı boyunca toplum etkinlikleri ve atölye çalışmaları için mekan olarak kullanılacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın