TürkSMD 30. Yılını Kutluyor

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 30. yılını kurucu üyeleri, eski dönem başkanları, üyeleri ve yapı sektörü paydaşlarının katılımıyla kutladı.

Türkiye’nin önde gelen cephe firmalarından Pimeks Group’un organizasyon sponsoru olduğu gece, Türk Serbest Mimarlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Aytek İtez’in TürkSMD’nin 30 yıllık serüvenini paylaştığı açılış konuşmasıyla başladı. Özlem Gürses’in sunuculuğunda düzenlenen akşamda, TürkSMD kurucu üyelerine, eski ve şimdiki dönem başkanlarına, İzmir SMD ve İstanbul SMD başkanlarına da plaket takdim edildi. Pimeks Group adına plaketi, Aysu Yavuz ve Haluk Yavuz aldı.

Gecede ayrıca Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 30. yılına atfen düzenlenen, derneğin üyeleri tarafından tasarlanmış ve inşa edilmiş yapılar aracılığı ile 1987-2017 yılları arasındaki Türk Mimarlığı’nın değişimini ve dönüşümünü belgeleyen sergi de izleyicileri ile buluştu. Serginin seçici kurulunda yer alan Tülin Çetin (TürkSMD), M. Erkan Kaçar (TürkSMD), Umut İyigün (İSMD), Arda Beset (İzmirSMD) ve Boğaç Alpugan’a (İzmirSMD) katkılarından ötürü teşekkürler sunuldu.

Yoğun bir katılımın olduğu akşam, Sibel Köse’nin keyifli caz konseri ile devam etti.

Pimeks’in Türk Serbest Mimarlar Derneği’nin 30.yılına ithafen hazırlattığı zeytin fideleri ve hediyeler; kalıcılığın, üretgenliğin ve dostluğun bir simgesi olarak tüm katılımcılara gecenin bir anısı olarak dağıtıldı.

TürkSMD Mimarlığının 30 yıllık serüvenini belgeleyen sergi, 8 Aralık’a kadar TSMD Mimarlık Merkezi’nde, 9 Aralık’tan itibaren de 15 gün süresince Pimeks Ankara İncek binasında izlenebilir.

Etiketler

Bir yanıt yazın