3. Havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi Davetli Yarışmayla Yapılacak

3. havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi için star mimarlar yarışıyor.

İstanbul’da inşa edilen 3. havalimanının Hava Trafik Kontrol Kulesi için İGA Havalimanları davetli yarışma başlattı. Dünyanın önce gelen mimarlarının davet edildiği yarışmada, Zaha Hadid, Moshe Safdie, Grimsaw-Nordic, Massimiliano Fuksas, Pininfarina-Aecom, RMJM Architects yer alıyor.

Toplam 5000 metrekare inşaat alanına sahip, 95 metre yükseklikte yapılması planlanan Hava Trafik Kontrol Kulesi için Zaha Hadid semazen dönüşlerinden, Moshe Safdie Osmanlı geometrik desenlerinden, Massimiliano Fuksas minarelerden, Pininfarina-Aekom lale çiçeği formundan, RMJM Architects İstanbul’un martılarından esinlenirken Grimsaw-Nordic ise terminal binası ve genel havaalanı tasarımıyla bütünlük sağlayacak bir konsept ile hazırladıkları tasarımları paylaştı.

İGA CEO’su Yusuf Akçayoğlu yarışma ve katılan projeler ile ilgili şunları dile getirdi: “Yerel mimariden ilham alan, eşi olmayan bir proje geliştiriyoruz. Hava Trafik Kontrol Kulesi tasarımının da İstanbul Yeni Havalimanı’na simgesel anlamda çok şey katmasını amaçladığımız için böyle bir yarışma düzenledik. Katılacak firmalarda Türkiye’nin simgelerinden esinlenilmesini özellikle istedik. Paylaşılan projeleri değerlendiriyoruz. En kısa sürede sonuçları paylaşacağız”

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın