ABD’de Ücretsiz Mimarlık Okulu

2016 yılında eğitimci ve mimar Peter Zellner tarafından kurulan The Free School of Architecture (FSA), ücretsiz, kar amacı gütmeyen bir kurum.

1 Haziran-15 Temmuz 2017 tarihleri arasında 6 hafta boyunca açık kalacak The Free School of Architecture (FSA)’da mimarlık eğitiminin sınırlarının keşfedilmesi, özgür söylem geliştirme ve özgür tartışma ortamının yaratılması planlanıyor.

Los Angeles’ta kurulan, 10 kişilik öğretim kadrosu olan okula 2017 yılında 36 öğrencinin alınması düşünülüyor. Açık kalacağı 6 hafta boyunca 12 ders sunulacak.

Derslerin içeriğinin mimarlık tarihi ve teorisi, tasarım tarihi ve teorisi, profesyonel ve mesleki konular, felsefe ile genel çalışmalar üzerine olması planlanıyor.

Öğrencilerin notla değerlendirilmemesi, tasarım ya da yazılı anlamda üretim beklenmemesi okulla ilgili alınan diğer radikal kararlardan. Okulun çalışmalarını belgelemek amacıyla blog tutulması ve vlog yayınlanması planlanıyor. Free Architecture Press (FAP) aracılığıyla yapılacak bu işler ile öğrencilerin eğitim yılı içerisindeki bütün fikir ve faaliyetleri online olarak herkese ulaşmış olacak.

Okulla ilgili detaylı bilgi www.freeschoolofarchitecture.org internet sitesinden ve info@freeschoolofarchitecture.org email adresinden alınabilir

Etiketler

Bir yanıt yazın