Dolmabahçe-Ortaköy Arasında Yer Altına İmar İzni Verildi

İstanbul’un önemli turistik ve hafıza mekanlarından Dolmabahçe ve Ortaköy arasında bulunan alanda yer altına imar izni verildi. Diken gazetesi haberi "Rant yerin dibinde" başlığıyla yayınladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde (İBB), söz konusu bölge için yapılan 1/5 ölçekli imar planı oy çokluğuyla kabul edildi.

Plan kapsamında Boğaz boyunca uzanan ve kat yükseklikleri sınırlı olan binalarda yerin iki kat altına kadar inilmesine onay verildi.

Ameliyathane de yapılabilecek, mescit de

Buna göre yer altına otel, özel okul, hastane ve özel sosyal kültürel tesis binalarının birinci ve ikinci bodrum katlarında konferans salonu, tiyatro, müze, sanat galerisi, ameliyathane, morg, yoğun bakım ünitesi, balo salonu, mescit, yüzme havuzu, kütüphane, teknik odalar gibi birçok yapı inşa edilebilecek.

İBB, turizmin geliştirilmesini gerekçe göstererek 15 Mayıs 2015 tarihinde turizm tesislerindeki bodrum katları inşaat alanına dahil edilmemesi yönünde karar almış, bu uygulama ‘gizli imar affı’ olarak yorumlanmıştı.

CHP: Plan yoğunlaşma yaratacak

Konuyla ilgili olumsuz yönde oy kullanan İBB Meclisi CHP Grup Sözcüsü Tonguç Çoban, planın bölgede yoğunlaşma getireceğini savunarak, “Özellikle Boğaz hattında turizm ve sağlık yatırımı da olsa oradaki yoğunlaşmaya olumsuz katkıda bulunacağını düşünüyoruz. Eğer turizm tesisi yeniden yapılacaksa iki kat ilave bir tabloyla karşı karşıya kalınacak aynı zamanda yoğunlaşma getirecek. Bunun Boğaz hattında olduğunu düşünürsek bu tür yoğunlaşmayı çok uygun bulmuyoruz” diye konuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın