Eskişehir Sokaklarına Renk Geldi

Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü'nde öğretim üyesi olan Hakan Keleş Instagram hesabı üzerinden yayınladığı "Lilliputlar" isimli serisiyle Eskişehir sokaklarına renk getiriyor.

Anadolu Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan Hakan Keleş halen Osmangazi Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.

İllüstrasyon merakının nasıl doğduğunu sorduğumuzda:

Aslında karikatür geçmişim var. Lisede ve üniversitenin başlarında mizah dergilerine çiziyordum fakat mimarlık eğitimi başlayınca o camiadan uzaklaşıp kişisel işlere yöneldim. Bir yandan 2D animasyon, bir yandan çizgi öykü, bir yandan illüstrasyon üzerine üretimler yaptım ve yapmaya devam ediyorum. Mimarlıkla ve mekanla ilişkilendirdikçe, zaman içinde işler kendi formunu bulmaya başladı. 

Hakan Keleş’in çizimlerini sergilediği Instagram hesabı https://www.instagram.com/haakankeles/ 1 senedir aktif. Şubat ayında yayınlamaya başladığı “Lilliputlar” serisi ise son dönemde oldukça ses getiren işlerden.

Tablette çizdiğim mekan, karakter illustrasyonlarından hoşuma gidenleri paylaşırken, bir gün kız arkadaşım Lucas Levithan’ın işlerini gösterdi ve fotoğraf üzerine çizim denemeleri yapmaya başladım. Kentin çok da görünmeyen yüzeylerini, hacimlerini ön plana çıkarmaya çalıştığım fotoğraflara ölçeksiz karakterler ekleyince, istediğim etkinin çok daha net okunduğunu fark ettim. Başlarda daha soyut karakterlerdi, şimdi biraz daha o ortamın, atmosferin kullanıcısı olan karakterleri resmediyorum.

Keleş’e “Lilliputlar” ile ilgili planlarını sorduğumuzda şimdilik Eskişehir’de bir sergi açma düşüncesi olduğunu, çizimlerin kitaba dönüşmesi konusunda somut bir çalışma olmadığını söylüyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın