Frank Gehry’nin Eisenhower Anıtı Nihai Onayı Aldı

Planlama değişiklikleri, anlaşmazlıklar ve tehditlerle geçen 15 yılın sonunda, Frank Gehry'nin "Eisenhower Anıtı" tasarımı, Ulusal Sermaye Planlama Komisyonu'ndan nihai onayı aldı.

Washington’ın en yoğun ve tarihi caddelerinden biri olan Independence Caddesi boyunca uzanan 4 dönümlük arazi içinde yer alan tasarım, komisyondan 1’e karşılık 9 oyla onay aldı.

Maliyeti 162 milyon dolar olarak belirlenen projenin finansman kaynağı ise hala belirsiz. 1999 yılından bu yana Eisenhower Anıt Komisyonu’ndan 16 milyon dolarlık fon desteği alan Gehry’nin mimarlık şirketinin bundan sonrası için, kurultaydan ne kadar finansal destek alabileceği konusu, taraflar arasında gerginlik yaratıyor.

Gehry’nin önceki tasarımlarında, parkın başlagıç ve bitiş noktalarında yer alan geniş metal yüzeyler ise tartışma yaratan bir diğer konuydu. Bu yüzeylerin iptali söz konusu olunca Gehry, komisyonu, projeden kendi ismini çekmekle tehdit etmişti.

Proje başlangıcından beri birçok kişi ve kuruluş ile anlaşmazlık yaşayan Gehry’nin konsept tasarımı, Ulusal Sermaye Planlama Komisyonu tarafından Ekim 2014 tarihinde kabul edilmişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın