Gehry’den Los Angeles’a Yeni Bir Yapı Daha

Frank Gehry, Los Angeles Phil’s Gençlik Orkestrası için bina tasarlayacak.

LA Filarmoni Orkestrası’nın Gehry tasarımı ikonik evi Walt Disney Konser Salonu, 2003 yılında Los Angeles’daki Grand Avenue’da açılmıştı.

Frank Gehry tarafından tasarlanacak yeni bir kalıcı YOLA (Los Angeles Gençlik Orkestrası) merkezinin kurulması, Los Angeles Filarmoni’nin yüzüncü yıl dönümü için duyurulan büyük girişimlerden birisi. Gehry, Los Angeles’ın Inglewood Banliyösü’ndeki mevcut bir tesisi, Los Angeles Gençlik Orkestrası programı için ana bina olarak kullanacak.

Gehry konu hakkında, “LA Phil, toplumunun geleceği için böylesine muazzam bir adım atan ilk orkestra. Gustavo ile geçirdiğim zaman sayesinde, YOLA’nın genç insanların hayatında nasıl bir fark yarattığını gördüm. Çocukların ilham aldığı yerlerde mekanlar yaparak rol oynamaktan gurur duyuyorum ve YOLA onlara tüm müzik dünyasını açabilir.” dedi.

YOLA şu anda Los Angeles’taki yaklaşık 1000 öğrenciye hizmet veriyor. Merkez, LA Phil’in 2022 yılına kadar hizmet verdiği öğrenci sayısını ikiye katlama amacına ulaşmasına yardımcı olacak ve aynı zamanda müzikte kariyere talip olan çok sayıda genci yetiştirmek için bir odak noktası haline gelecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın