Harvard’dan Ücretsiz Online Mimarlık Kursu

Harvard Tasarım Okulu, mimarlığa dair temel bilgileri içeren başlangıç seviyesinde bir kurs programı oluşturdu. 10 haftalık ücretsiz program 28 Şubat'ta başlayacak.

Harvard Tasarım Okulu, The Architectural Imagination isimli ücretsiz, online bir kurs açıyor. Kurs kapsamında, mimarlığın, teknik başarının yanında kültürel bir ifade olarak nasıl okunması gerektiğine odaklanılacak. 10 hafta boyunca, mimarlığın, bir kültürün karmaşık arzularını nasıl ifade ettiği, onlara nasıl aracılık ettiği ve onunla nasıl bütünleştiği, tarihteki önemli örnekler üzerinden incelenecek.

Kursun “biçim ve tarih” başlıklı ilk bölümünde öğrenciler, mimari hayal gücü düşüncesiyle tanışacak. “Teknoloji etkisi” başlıklı İkinci bölümünde ise mimarinin anlaşılması ve gerçekleşmesinin bir öğesi olarak teknoloji üzerinde durulacak. “Temsil ve bağlam” başlıklı son bölümünde ise mimarlığın sosyal ve tarihi bağlamları ve onun başarıları, arzuları ve buna tanık olanlar ile olan karmaşık ilişkileri irdelenecek. Kursun yürütücüleri, Mimarlık Teorisi Eliot Noyes Profesörü K. Michael Hays, Mimarlık Tarihi Profesörü Erika Naginski, Mimarlık ve Teknoloji Tarihi G. Ware Travelstead Profesörü Antoine Picon’dan oluşuyor.

Dersler, Harvard ve MIT tarafından 2012’de kurulan açık online kurs platformu edX‘ten takip edilebilecek. Detayları buradan inceleyebilirsiniz.

Etiketler

5 yorum

  • cem-yildirim says:

    edx’in sitesinden üyelik açıyorsunuz. Sertifikalı eğitimler için pasaport kopyanızla birlikte üyeliğiniz tamamlanıyor. Sertifikalı ve sertifikasız binlerce eğitim alabiliyorsunuz. Sertifikalı eğitimler için eğitime göre değişen bir ücret talep ediliyor, sertifikasız eğitimler ise ücretsiz. Yeni bir şey değil. Uzun yıllardır Coursera, edx, udacity bu tür eğitimler veriyor. Çok kaliteli eğitimler mevcut.
    İlgiliyseniz edx org, coursera org, udacity com sitelerini inceleyin

  • cem-yildirim says:

    Sertifika zorunlu değil. Derslere iki tür kayıt olabiliyorsunuz: sertifikalı ya da sertifikasız, sizin kararınız. Eğer bir dersi sertifikasız alacaksanız ücretsiz dersleri takip ediyor, online sınavlarına giriyorsunuz ancak aldığınız notun bir önemi olmuyor. ‘Audit’ modunda takipçi oluyorsunuz. Dersler bittiğinde de sizin dersi aldığınıza dair bir belge verilmiyor. Ancak sertifikalı alacaksanız iş değişiyor. Aynı derse size verilen tarih içinde ücretli kayıt yapmanız gerekiyor. Harvard’ın bu programının sertifikası 99 USD.

    MIT, YALE, HARVARD gibi üniversitelerin online eğitimlerinde sıkı bir takip bekleniyor, final notunuzun kimi programlar için 70 kimileri içinse 85 olması gerekiyor sertifika almak için. Sertifika almak için ödediğiniz ücreti dersten çekilme, devamsızlık ya da düşük not nedeniyle geçemezseniz geri alamıyorsunuz. Dersler video anlatımlı ve videolar arasına gizlenmiş sorular mevcut. Böylece ders takibiniz ölçülüyor. Sınavlar da üniversiteye göre farklılık gösteriyor. Örneğin Madrid üniversitesinden ve MIT’den aldığım eğitimlerde sınavlar yalnızca çoktan seçmeliydi, Yale’in Roma Mimarisi programında ise hem çoktan seçmeli sınav hem de 3 essay istenmişti. Harvard’ın bu programı için henüz detaylar verilmemiş.

  • cem-yildirim says:

    Her hafta yeni bir set ‘Lecture’ ekleniyor sisteme, video ve ek kaynaklarla. Yüklenen video ve dökümanlara istediğiniz zaman erişebiliyorsunuz. Her lecture ile birlikte puan değeri ve ‘deadline’ı olan ‘review question’lar da yüklenmiş oluyor. Bu yüklenen dersleri belirtilen süre içerisinde takip edip soruları cevapladığınızda Final notunuza artı etki edecek puanı alıyorsunuz. Bu süre bazı dersler için 1 hafta, bazıları için ara sınavlara kadar olabiliyor.

    Ara sınav ve final sınavlarını teslim etmeniz için de deadline’lar mevcut ve hiç taviz yok. Genelde sisteme yüklendikten sonra 3 gün, 5 gün, 1 hafta ya da 2 hafta süre veriyorlar.

  • merve-meke1 says:

    harvad üniversitesinin online eğitimine kayıt oldum ama nerde dinlicem bilmiyorum..
    edx den mi dinlicez bilemedim .nasıl dinleyebilirim yardımcı olurmusunuz?

  • cem-yildirim says:

    Dersler 4 saat sonra yayımlanmış olacak.

Bir yanıt yazın