Kopenhag, Dünyanın En Büyük Mimarlık Kongresine Ev Sahipliği Yapacak

Dünyanın önde gelen mimarları, 2023 senesinde Kopenhag'da düzenlenecek olan Dünya Mimarlık Kongresi'nde bir araya gelerek Birleşmiş Milletler'in sürdürülebilir kalkınma hedefleri üzerinde mimarlığın rolünü tartışacak.

Bu yıl Seul’de gerçekleştirilen kongrede “Sürdürülebilir Gelecek” temalı teklifi ile dikkatleri üzerine çeken ve sürdürülebilir mimari konusunda dünya lideri olan Kopenhag, 2023 yılında düzenlenecek kongreye ev sahipliği yapacak. Uluslararası Mimarlar Birliği tarafından üç yılda bir organize edilen ve mimarlık camiasındaki en büyük etkinliklerden biri olarak görülen kongre, böylece ilk kez Nordik bir ülkede gerçekleşmiş olacak.

Daha sürdürülebilir kentler inşa etmek, önümüzdeki on yıl içinde dünyanın karşılaşacağı en büyük sınavlardan biri. 2023’te Dünya Mimarlık Kongresi’ne ev sahipliği yapacak olan Kopenhag, kentleşmeden kaynaklanan zorlukları, kaynaklar üzerinde giderek artan kıtlığı ve iklim değişikliğini bu etkinlik boyunca ele almayı amaçlıyor.

Sürdürülebilir çalışmalar üzerine büyük ilerlemeler kaydeden Kopenhag ayrıca BIG, Henning Larsen Architects, Gehl Architects, C.F. Møller ve 3XN gibi, dünya çapında adını duyurmayı başarmış birçok mimari oluşumun yuvası olarak da biliniyor. Kentin resmi turizm ajansı Wonderful Copenhagen, Realdania ve Danimarkalı Mimarlar Birliği, kongrenin Kopenhag’a getirilmesinde büyük rol oynadı. Danimarkalı Mimarlar Birliği Başkanı Natalie Mossin, Birleşmiş Milletler’in sürdürülebilir kalkınma üzerine belirlediği on yedi hedefi gerçekleştirebilmek adına mimarların katkıda bulunabileceği birçok şey olduğunu ifade etti.

Nordik mimarisinin, peyzajının, planlama sisteminin ve tasarımının vadedebileceği birçok şey var. Biz de bunları dünyanın dört bir yanından gelen meslektaşlarımızla paylaşmayı dört gözle bekliyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın