Mimarlar Derneği 1927, 90 Yaşında

Mimarlar Derneği 1927, 18 Şubat'ta 90. yılını kutluyor.

Kurulduğu günden bu yana mimarlık meslek alanının ve kültürünün gelişimine katkı sağlayan Mimarlar Derneği 1927, 18 Şubat’ta 90. yılını kutluyor. Kuruluş yıldönümünü 2017 boyunca düzenleyecekleri bir dizi özel etkinlikle kutlayacak olan MD 1927’nin çağrısı şöyle:

18 Şubat 1927’de, bundan tam 90 yıl önce bir avuç mimar, binlerce yıllık mimarlık ve kent kültürüne sahip Anadolu ve Rumeli topraklarında kurulan yeni bir ülkede, modern Türkiye Cumhuriyeti’nde, mimarlık mesleğinin ve ülkenin inşası için çalışmak üzere bir araya geldiler.

Bu doğrultuda mimarların meslek örgütü olan Mimarlar Odası’nın ve Türkiye’nin mimar ve mühendislerini çatısı altında toplayan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’nin kuruluşu dahil mesleğin inşasının her aşamasına öncülük eden Mimarlar Derneği 1927 mimarlık mesleğinin ve kültürünün gelişimi için verdiği katkıın 90. yılını 18 Şubat 2017’de kutlayacak.

Mimarlar Derneği 1927, her şeyin zamana yenildiği, değersizleştirildiği, insani değerler dahil her şeyin hızla tüketildiği bu çağda mimarlık mesleğini ve ilkelerini 90 yıl önceki heyecanla savunmaya devam ediyor. Mimarlık mesleğinin ve meslek kültürünün inşasının, mimarların içinden çıktıkları topluma verdikleri sözün inşası olduğunu bilerek çalışmalarını bugün de sürdürüyor. Ülkemizin ve bölgemizin içinden geçtiği bu zor zamanlarda, insanı en önemli değer olarak görmeye ve mesleki katkılarını bu değerin korunması ve yüceltilmesini ön planda tutarak yapmaya devam diyor.

90. yılımızda, mimarlık ve ilgili kültür, sanat ve meslek alanlarını bir araya getiren yıllık etkinliklerimizin yanı sıra, 90. kuruluş yılına özel etkinlikler düzenliyor olacağız. İlk özel etkinliğimiz olarak Litvanya Büyükelçiliği ile ortak düzenlediğimiz Modern Mimarlık Mirası Sergileri (Savaşlararası Dönemde Kaunas Mimarlığı, Litvanya ve Kayıp ve Risk Altında: Başkent Ankara’nın Modern Mirası, 1927-1939) 17-27 Şubat tarihleri arasında Ankara, Galeri Çankaya’da izlenebilecek.

90. yıl programı kapsamında ayrıca “mimarlığı yeniden düşünmek” teması çerçevesinde, çağımızda insanlığın yaşadığı sorunlara, insan onuruna dayanan, insanın değerini korur çözümler üretmekte ve hayata geçirmekte mimarın bugün üzerine düşenin ne olduğunu tartışmaya yönelik buluşmalar ve etkinlikler yapmayı da hedefliyoruz. Bu vesileyle tüm meslektaşlarımızı, toplumun tüm aydınlarını ve mimarlık üzerine sözü olanları bizimle birlikte düşünmeye ve üretmeye çağırıyoruz.

Etiketler

Bir yanıt yazın