Nabi Avcı: AKM Binasından Hayır Gelmeyeceği Belli; Oraya Opera Binası Yapılacak

Kültür Bakanı Nabi Avcı, “İstanbul'a yakışan bir opera binasının yeniden projelendirilmesi gerekiyor” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) binası için “O binadan hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Rapor olmasa bile çıplak gözle görülüyor zaten. Cumhurbaşkanı da ilan etti, İstanbul’a yakışan bir opera binasının yeniden projelendirilmesi gerekiyor. Oraya yeni bir opera binası yapılacak” dedi.

İstanbul Taksim Meydanı’ndaki Atatürk Kültür Merkezi (AKM) hakkında bilgi veren Avcı, AKM binasının alışveriş merkezi olacağına dair iddiaları yalanlayarak şöyle konuştu:

“O binadan (AKM binası) hayır gelmeyeceği İstanbul Teknik Üniversitesi raporundan da belli. Rapor olmasa bile çıplak gözle görülüyor zaten. Cumhurbaşkanı da ilan etti zaten, orada İstanbul’a yakışan bir opera binasının yeniden projelendirilmesi ve yapılması gerekiyor. Biz onunla ilgili proje çalışmasını başlattık. Buranın alışveriş merkezi yapılacağına dair iddialar var. Öyle bir şey söz konusu değil, orada yeni bir opera binası yapılacak.”

İstanbul’daki AKM konusunun yılan hikayesine döndüğünü savunan Avcı, binanın 1946’da tiyatro olarak projelendirildiğini ve inşaatına başlandığını, 1956’da Bayındırlık Bakanlığı’nın projeyi ‘kültür merkezi’ olarak revize ettiğini, 1969’da İstanbul Kültür Sarayı adıyla hizmete açıldığını, bundan bir sene sonra da yangın çıktığını ve binanın kullanılamaz hale geldiğini anlattı.

Etiketler

Bir yanıt yazın