Paris 2024 Olimpiyat Oyunları İçin Hazırlanan Master Plan Açıklandı

Populous ve Egis tarafından 2024 Olimpiyat Oyunları için geliştirilen master plan, Eyfel Kulesi'nin yanı başında konumlandırılacak yeni bir plaj voleybolu sahası gibi çeşitli sürprizler bulunduruyor.

Spor tesisleri konusunda uzman bir mimarlık firması olan Populous, Parisli mühendislik firması Egis ve danışmanlık şirketi ISC ile güçlerini birleştirerek 2016 senesinde tekliflerini sunmuştu. Plan, geçtiğimiz çarşamba günü Paris’in 2024 Yaz Olimpiyatları’na ev sahipliği yapacağının ilan edilmesinin ardından Uluslararası Olimpiyat Komitesi’nin onayından geçti.

Master plan doğrultusunda Populous and Egis, Londra’daki Queen Elizabeth Olimpik Parkı’nda olduğu gibi tüm tesisleri bir araya toplamak yerine, otuz sekiz ayrı olimpik mekanın Paris geneline dağılmasını öneriyor.

Plana göre Paris’te mevcutta bulunan birçok bina yeniden değerlendirilecek. Eyfel Kulesi, Champs-Élysées ve Seine Nehri gibi şehrin en popüler cazibe merkezlerinin etrafında geçici tesisler kurularak bu mekanların da oyunlar boyunca fonda yer alması sağlanacak. Proje direktörü Diogo Taddei, projede karşılaştıkları en büyük zorluklardan birinin ünlü Paris anıtlarını olimpiyatların gereksinimlerine uyarlayarak birer spor alanına dönüştürmek olduğunu dile getirdi. Populous’un kıdemli başkanı Ben Vickery, tarihi mekanların olimpiyatlar ile buluşuyor olması fikrine oldukça sıcak bakan isimlerden:

Dünyanın en güzel tarihi yerlerinden birkaçını geçici ve çarpıcı spor sahnelerine dönüştürmek, dünya çapında unutulmaz görüntüler ortaya çıkaracak.

Paris’in iklim değişikliğiyle mücadele konusundaki kararlılığı ve C40’a olan bağlılığı, plana da yansımış durumda. Master plan ile, sürdürülebilirlik açısından olimpiyat tarihindeki en başarılı organizasyonun düzenlenmesi amaçlanıyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın