Rüzgarla Değişen Bir Tablo

Refik Anadol Studio'nun Boston'daki yeni çalışması Wind of Boston: Data Paintings, kentteki rüzgar bilgilerini, yaklaşık 2x4 m'lik dijital bir tabloda sürekli değişen, interaktif resimler olarak yansıtıyor.

Stüdyo, yıl boyunca Boston Logan Havaalanı’ndan toplanan, 20 saniyelik aralıklarla zaman ve sıcaklık ile beraber rüzgar hızı, yönü ve şiddeti bilgilerini okumak, analiz etmek ve görselleştirmek için bir dizi yazılım geliştirdi.

Bunun sonucunda ortaya çıkan sanatsal çalışma, Boston’ın belirgin rüzgar karakteristiğine odaklanan dinamik 4 bölümden oluşuyor. Her bölüm, rüzgarın görünmeyen güzelliğini, rengarenk ve estetik bir tablo olarak ortaya çıkarıyor. Hidden Landscapes başlıklı ilk bölümde, rüzgar ölçerin en sert okumaları tinsel ve uzamsal deneyimlere dönüşüyor. Porcelain Memories başlıklı ikinci bölüm, zaman sınırlamasının dışında hayal edildiğinde fırtınanın soyut gücünü ortaya koyuyor. Sea Breeze başlığı, kışın sert soğuğunda denizden süzülen sakin rüzgarın paradoksunu araştırıyor. Gust in the City, kısa patlamalarda yüksek hızda rüzgar olgusunu ve doğanın güçleri ile yapılı çevre arasındaki görünmeyen şiirsel ilişkiyi araştıran kuşbakışı bir görselleştirme.

Görselleştirmeler özel olarak programlanmış ve dijital tablonun içinde etkileyici bir derinlik, güçlü kontrast ve şiirsel hareket oluşturmak için kesintisiz, yüksek çözünürlüklü LED ekranın teknik özelliklerine göre ayarlanmış.

100 Northern Avenue-Fan Pier lobisine yerleştirilen sanat çalışması 8:00-23:00 saatleri arasında izlenebiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın