Taksim-Maçka Arasına Ekolojik Yaya Köprüsü

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Gezi Parkı ile Maçka Parkı arasına yapacağı köprüye ilişkin görselleri paylaştı.

Taksim Gezi Parkı Ekolojik Yaya Köprüsü; Taksim Gezi Parkını, Asker Ocağı Caddesi üzerinden, Harbiye-Maçka Demokrasi Parkıyla bağlayarak, sahile ulaştıracak.

Köprünün 25.65 metrelik kısmı Asker Ocağı Caddesi üzerinde yer alırken, uzunluğu 32 metre, eni ise 9.60 metre olacak.

Köprüde, kır bitkileri ve doğal çayır türlerinin, köprünün statik sistemine entegre edilen bitki taşıyıcı katmanlarla yer alacağı ve zeminin toprak dolgu üzerinde çim olarak uygulanacağı verilen bilgiler arasında.

İBB’den yapılan açıklamada köprü peyzajında; Huş Ağacı, Amerikan Sığla, Ihlamur, Akdeniz Servisi gibi ağaçların, Kelebek Çalısı, Çalı Erguvan, Kırmızı Gövdeli Kızılcık, Sürünücü Dağ Muşmulası, Kırmızı Yapraklı Taflan, Filbahri, Menengiç, Katır Tırnağı, Beyaz Çiçekli Keçi Sakalı gibi çalıların, Kareks, Pampas Otu, Gaura (Bol ve sık çiçekli), Japon Kan Çimi, Süsen, Fener Çiçeği, Lavanta, Gümüş Otu, Biberiye gibi otsu bitkilerin / Çok Yıllık (Perennial) Çiçekler ile Funda Çiçeği, Mavi Çim, Dam Koruğu ve Kekik gibi yerörtücü bitkilerin ve Kaya Sarmaşığı türlerinin yer alacağı bildiriliyor.

Haziran sonuna kadar tamamlanması planlanan köprünün projesi Altyapı Projeler Müdürlüğü, yapımı ise Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından gerçekleştiriliyor.

Etiketler

2 yorum

  • faruk-ozgokce says:

    Altyapı proje müdürlüğü, yapı ve peyzaj projelerinden daha iyi proje hazırlanmış. Çok ilginç.

  • ALEYNA ALTEKİN says:

    Şu an öğrenci olarak proje dersi alanımız bu köprünün ucunda bulunan Elmadağ Parkı. Alanımıza bu sözde ekolojik olan köprü de dahil. Köprüde ekolojinin e’si kalmamış durumda. Tüm bitkiler kuru ve ölü. Zeminde çime dair bir şey kalmamış. Sadece beton adım taşı bulunmakta. Yapılmayan bakımlar ve özensizlik sonucu bu projenin şu anki halini görmek çok üzücü.

Bir yanıt yazın