UNESCO Alanında Farklı Bir Strüktür

Paris tabanlı Martin Duplantier Architectes, Daqian Landscape Architects ortaklığında, Çin'deki UNESCO Dünya Mirası Alanı Zhangjiajie Ulusal Park'ın benzersiz peyzajı için farklı bir tasarım üretti.

Kentin kuzey yakasında köprüler ve pavyonları içeren yeni bir rotanın yaratılması amacıyla açılan yarışmada birinci ödülü kazanan proje, göz yanıltıcı, gizli ve geometrik olarak tanımlanıyor.

Çevresini yansıtan eliptik disk biçimindeki köprü, farklı çıkıntılara sahip dağların kompleks peyzajıyla kontrast yaratıyor ve ziyaretçilere, iki kaya arasından panoramik bir manzara sunuyor.

Dışarıdan bakıldığında şeffaf camdan yapılmış gibi görünen strüktür, yansıtıcı çelikten tasarlanmış; zemin için ise siyah taş kullanılmış. Köprüde yaratılan “su aynası” siyah taş üzerindeki 2 cm kalınlığındaki su tabakasından oluşuyor. Su, her 7 dakikada bir kayboluyor ve yeniden ortaya çıkıyor. Bu hareket dağların ortasında bir bulut görüntüsü yaratıyor.

Projede köprünün yanı sıra 3 adet pavyon yer alıyor. Üç katlı tasarlanan pavyonlar, 360 derece manzara sunan bir teras, ortada bir kafe ve alt katta ise konaklama mekanı bulunduracak.

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın