İstinye Park’taki BOSS Mağazasının 3D Baskılı Cephesi

Yakın zamanda yenilenen İstinye Park'taki BOSS mağazası, sürdürülebilir tasarımı son teknolojiyle birleştiren 3D baskılı cepheye sahip.

Fotoğraf: Stefaan Devooght

BOSS, Ippolito Fleitz Group ve tasarım ve teknoloji şirketi Aectual arasındaki iş birliğindan doğan mağaza cephesinde 3D baskılı atık malzemeler kullanılmış.

Aactual, mağazanın cephesinde görsel olarak dinamik ve yapısal olarak sağlam bir tasarım yaratmayı amaçlamış. Aactual, bunu karmaşık detaylara ve özelleştirmeye olanak tanıyan büyük ölçekli 3D baskı teknolojisini kullanarak başarmış.

3D baskı ile, geleneksel inşaat yöntemlerinden farklı olarak, elde edilmesi zor veya pahalı, oldukça karmaşık ve özelleştirilebilir formlar üretilebiliyor. BOSS cephesinde kullanılan bu teknoloji ile binaya derinlik ve hareket hissi veren benzersiz desenler ve dokular yaratılmasına olanak sağlandı.

3D baskı teknolojisinin kullanımı, aynı zamanda üretim sırasında malzeme israfının en aza indirildiği anlamına geliyor.

Cephe tasarımında tekstil dokumacılığından ve BOSS giysilerinde bulunan narin atkı ve çözgülerden esinlenilmiş. 73 metrekarelik alana sahip cephe, dev bir bulmaca gibi kusursuz bir şekilde birbirine geçen 136 benzersiz baskılı parçadan oluşuyor.

Cephenin karmaşık desenleri, güneş gökyüzünde hareket ederken dinamik gölgeler oluşturarak sürekli değişen bir görsel deneyim yaratıyor. Doğal ışıkla bu etkileşim, binaya başka bir ilgi katmanı ekleyerek onu kentsel ortamda öne çıkan bir özellik haline getiriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın