Parc de la Villette’te Yeni Bina

Parc de la Villette’te Yeni Bina

Atelier du Pont tarafından tasarlanan Pavillon Jardins, Parc de la Villette'te bulunuyor. Yeni bina, 3.000 metrekarelik bir alanda 155 iş istasyonu için bir “ana üs” olarak tasarlandı ve işin sonucunda 5.000 metrekarelik yeşil alan halka geri verildi.

Fotoğraflar: Charly Broyez

Parc de la Villette’i ve Paris’teki tesislerini yönetmekten sorumlu ekipler daha önce 1982’de inşa edilen ve son derecede bakımsız durumda olan ve 9 prefabrik binadan oluşan Cité Jardin’de çalışıyordu.

Etablissement Public du Parc et de la Grande Halle de la Villette (EPPGHV), ekiplerine daha verimli bir çalışma aracı sağlamak ve halka park alanını geri veren yeni bir bina inşa etmek istedi.

Yeni bina, 3.000 metrekarelik bir alanda 155 iş istasyonu için bir “ana üs” olarak tasarlandı ve işin sonucunda 5.000 metrekarelik yeşil alan halka geri verildi.

Binanın çizgisi, Bernard Tschumi’nin 1982 tarihli Parc de la Villette ve Folies masterplanının izlerini takip ediyor. Proje, doğanın mimariyle harmanlandığı ve mekanın paylaşılarak daha fazlasına izin verildiği genel bir konsepte dayanıyor.

Tasarımı, biri sağlamlığı nedeniyle betondan, diğeri hafifliği ve düşük karbon etkisi için ahşaptan olmak üzere birbirine geçen iki yapıdan oluşuyor.

Sürekli evrim geçiren bu değişken geometrili bina, her fonksiyona uyacak şekilde değiştirilebilir. Bina, parkın doğal mirasını ve biyolojik çeşitliliğini korumak ve geliştirmek için sınırlı bir ayak izine sahip.

Etiketler

Bir yanıt yazın