Het Noordbrabants Müzesi Ek Yapısı

Bierman Henket Architecten, s-Hertogenbosch Müzeler Bölgesi'nde yer alan Het Noordbrabants Müzesi için ek yapı tasarladı.

Het Noordbrabants Müzesi yenilenmesi ve ek yapının tasarlanmasıyla kentin tarihi merkezinde müze bölgesi kesintisiz bir yapıya kavuştu. Müze binası aslında eski hükümet binası ve anıtsal bir bahçeye sahip.

Müze kompleksinin tasarımında ise en önemli çıkış noktası. Müzenin etrafında yürürken her fırsatta görünüyor ve bir oryantasyon noktası oluşturuyor. Tasarımla birlikte müzenin bir parçası haline getirilen bahçe artık halka açık ve kentsel dokunun bir parçası olmuş.

25 yıl önce müzeye dönüştürülen hükümet binasına o dönemde mimar Wim Quist müzeye iki kanat eklemiş. Müze ile birlikte bu kanatlar da mümkün olabildiğince orijinaline göre restore edilmiş ve yeni eklenti, Stedelijk Müzesi, bu kanatlar izinde inşa edilmiş. Eklentinin yanı sıra onu çevreleyen 6 müze evi de tasarlanmış. Konutlarda ve yeni sergileme alanlarında kullanılan koyu renkli tuğlalar kent dokusuyla bütünleşmeninse bir aracı.

Müzeler bölgesi bu dönüşümle birlikte tarihi şehir merkezinin unutlmuş bir köşesini sanat, kültür ve sosyal etkileşimle dönüştürmüş. Bierman Henket Mimarlık’a göre bina kompleksi içerisinde bir yürüyüş kendi tarihi ve mimarisi üzerinden zamanda ve mekanda yeni bir yolculuk öneriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın